Прочитај ми чланак

Шешељ у вези Вучићевог одласка у Америку: Доста је Србија попуштала ЕУ и САД

0

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да председнику Србије Александру Вучићу у Вашингтону не прети никаква опасност и да нема чега да се боји ако буде одлучан у одбијању било каквог решења које би Косово и Метохију издвајало из уставног система Србије.

Он је на конференцији за новинаре указао на то да су режимски медији последњих дана намерно и унисоно дизали извесну панику у јавности, као шта чека Александра Вучића у Вашингтону, пред каквим ће бити искушењима, каквим се опасностима излаже, какве ће притиске на њега вршити и тако даље, пише у саопштењу СРС.

Шешељ је рекао „да је то све било непотребно, сувишно, да су узалуд такво расположење стварали у народу, јер Вучићу у Вашингтону не прети заправо никаква опасност“.

Он је рекао да се Вучићу у Вашингтону ништа не може десити, „неће га тамо ни ухапсити, ни убити, ни черечити, ни било шта друго“.

„Ко год каже Косово независно – не може и готово, нема шта више да се расправља. Доста смо расправљали, доста је Србија попуштала, доста је Србија ишла низ длаку Европској унији и Америци. Србија мора имати одлучне ставове по својим егзистенцијалним, виталним питањима“, истакао је Шешељ.

Шешељ је рекао да је СРС веома задовољна што је опозиција у Црној Гори победила на изборима и „пријатељски скренуо пажњу да не смеју дозволити да три победничке странке дођу у унутрашње сукобе, да се појави неслога по било ком питању“.