Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Са РТС исто као са РТВ, растерати шљам и олош

0

Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да би на РТС требало спровести исто оно што се десило на РТВ, јер како је навео, треба растерати тај "шљам и олош".

ФОТО: Србин.инфо - Ненад Златановић

ФОТО: Србин.инфо – Ненад Златановић

„На РТС-у је он (шљам и олош) највише концентрисан и ви то знате боље од мене“, казао је Шешељ на конференцији за новинаре СРС.

Упитан да ли је у реду да представнике медија назива шљамом и олошем, Шешељ је казао да је то у реду, јер те телевизије нису дозволиле његовој странци да у предизборној кампањи наступи и представи своје ставове.

Он је казао да је РТВ радила у интересу покрајинске власти на челу са Демократском странком (ДС), а и директор РТС-а Драган Бујошевић ради у интересу „Aмериканаца и ДС“.

У РТВ су у претходном периоду смењени програмски директор Слободан Aрежина, затим су оставке поднели директор Срђан Михајловић и директорка ТВ Нови Сад Марјана Јовић, а смењено је још 14 уредника који су били задужени за информативни програм. Новинарска удружења и поједине странке саопштили су да је реч о политичким сменама и притисцима владајуће структуре.

Шешељ се осврнуо и на гласање жирија РТС-а на Песми Евровизије и казао да је то нанело велику штету Србији и да је реч о субверзији.

„Штета је равна оној када су Томислав Николић и Aлександар Вучић рекли да признају украјински суверенитет рачунајући и Крим“, рекао је Шешељ.

Жири РТС-а на такмичењу за песму Евровизије 2016. године дао је украјинској песми „1944“, која је и победила, максималних 12 бодова.