Прочитај ми чланак

Шешељ: Обама одлично зна ко сам ја, питате се одакле?!

0
Фото: Оксана Токсић

Фото: Оксана Токсић

„Сваки озбиљан политичар на свету је нечији Шешељ, па је тако Доналд Трамп амерички“.

– Обама одлично зна ко сам ја, као што зна сваки образован човек на свету или свако ко је бар некада ушао на интернет. Ја сам недавно преко Твитер профила позвао Србе у Америци да гласају за Доналда Трампа, врсног и одличног политичара, ког Обама презире, а за ког сам уверен да ће победити на изборима у Америци.

А када победи, он ће заједно с Путином успоставити потпуни мир у свету, једино ће њему то поћи за руком – каже хашки оптуженик Војислав Шешељ коментаришући то што је новинар Зоран Кусовац гостујући на Б92 рекао да је председник САД Барак Обама у свом последњем обраћању Конгресу поручио Трамповим гласачима да не гласају за “америчког Шешеља”.

– Обама се у свом говору директно обраћа Трамповим гласачима речима: Не дајте да вас завара овај лудак. Трамп је амерички Шешељ, заснива све на мржњи и први виче: „вук“ иако вука можда и нема. Зато им Обама каже: „Не дозволите себи да упаднете у замку да гласате за екстремисту који ће вас искористити на штету Америке“ – навео је Кусовац.

Ту његову изјаву с одушевљењем су примили чланови Шешељеве партије, мислећи да је Обама лично упоредио Трампа, иначе познатог по шовинистичким и ксенофобним испадима, с њиховим лидером.

– Како Б92 јавља, Барак Обама је у свом последњем обраћању Конгресу упозорио Американце да не гласају за Доналда Трампа јер је он амерички Шешељ! Дакле, Војислав Шешељ је нерешива енигма, у два дана добили смо потврду да га руски државни врх воли, а да амерички од њега страхује – написао је на Фејсбуку Немања Шаровић. А ни Вјерица Радета није остала равнодушна.

– Обама тражио да бирачи не гласају за америчког Шешеља. Прочитао Шешељев твит и поруку Србима у САД да гласају за Доналда Трампа – написала је она на Твитеру.

Vesti online, Alo