Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ НЕ ДА РАДИКАЛЕ: Уједиње нације да обуздају Хашки трибунал!

0

Лидер СРС Војислав Шешељ оценио је данас као бесмислено обраћање председника Хашког трибунала и главног тужиоца Кармела Aђијуса и Сержа Брамерца на седници СБ УН о испоручивању троје радикала.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Он је на конференцији за новинаре позвао Савет Безбедности УН да, како је рекао, „укроти свој накарадни продукт Хашки трибунал“, наводећи и да су се Aнђијус и Брамерц жалили СБ зато што Србија није испоручила троје радикала – Вјерицу Радету, Петра Јојића и Јову Остојића Хашком трибуналу због непоштовања суда.

Лидер радикала је такође позвао СБ УН да Хашки трибунал, како је рекао, приводи крају „лажне процесе који се тамо воде против истакнутих српских политичких лидера, војних команданата и полицијских официра“.

Шешељ је објаснио да када је рече о троје радикала, што се тиче српског правног поретка, то питање је апсолутно завршено.

Он је подсетио да је реч о правоснажној пресуди, те да нема могућности да се води нови поступак по том питању.

„Нови поступак би било могуће водити само кад би се установило да се неко од троје радикала лажно представио, па да то није била Вјерица Радета, Петар Јојић или Јово Остојић – да неко оспорава њихов идентитет.

Никако другачије то није могуће обновити унутар српског правосуђа“, рекао је Шешељ