Прочитај ми чланак

Шешељ: Дођоше још гори од „Досманлија“, отпадници, бивши радикали, најближи сарадници и пријатељи

0

Seselj-Nikolic-Vucic-620x400

Председник СРС Војислав Шешељ оценио је вечерас у Јагодини да је „Србија дошла до дна и скоро потпуно пропала“ и да циљ те странке што бржа промена власти. Неколико стотина присталица радикала вечерас се окупило на јавној трибини промоције Шешељевих књига у Сали Културног центра.

– Где се год крећемо, кроз целу Србију, видимо колико је народ осиромашио, колико је тешка ситуација, колико људи немају довољно – истакао је Шешељ и додао је „блокиран“ на свим националним електронским медијма и да је одлучио да иде од града до града и представља своје књиге на јавним трибинама.

– Био сам одсутан 12 година, ишао сам на службени пут, нису ми плаћали дневнице, али отишао сам својом вољом, јер сам то желео. Десет година сам се борио да се дочепам хашког Трибунала и на крају изборио – рекао је Шешељ и упутио критике на ДОС и покојног премијера Зорана Ђинђића.

– Оно што ме највише боли је да је Србија после 12 година у много тежој ситуацији, него што је била кад сам одлазио. Много, много тежој, а мислио сам да не може бити тежа од оне почетком 2000-тих – подсетио је Шешељ.

Vucic seselj toma

– Сматрали смо да ништа горе не може да нам се деси од „Досманлијске власти“, међутим, нађоше се још гори. Отпадници из наших редова, нажалост наши некадашњи најближи саборци, сарадници и пријатељи. Људи у које сам имао велико поверење, у Томислава Николића неограничено, не баш толико велико у Александра Вучића јер одувек био својеглав – рекао је Шешељ поморавским радикалима.

Он је закључио да су напредњаци дошли на власт јер је „народ хтео по сваку цену да се ослободи Бориса Тадића“.

– Велики проблем Александра Вучића је завршетак суђења Мирославу Мишковићу, на чијем је хапшењу „политички профитирао“. Не може се судити Мишковићу, а да се не суди државним функционерима који су омогућили да се енормно обогати. То су Борис Тадић и Томислав Николић, међутим Мишковић је направио грешку јер новац није давао и Вучићу, односно његовим новинама „Правда“ – објаснио је Шешељ.

(Блиц)