Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Где је нестало 314 милиона динара за кишну канализацију?

0

Шеф одборничке групе Савез за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да СзС захтева хитне оставке градоначелника Зорана Радојичића и његовог заменика Горана Весића због "колапса Београда услед падавина".

„Радојичић и Весић ноћас нису наредили стално заседање Штаба за ванредне ситуације, нити предузели иједну ванредну меру за отклањање колапса у који је престоница упала током јучерашњег дана“, навео је Јовановић, који је и потопредседник Народне странке, у писаној изјави.

FOTO: TWITTER

Јовановић је истакао да је Радојичић у часовима у којима су Земун, Нови Београд, Палилула и многи други делови града били буквално потопљени Београдјане удостојио само једним саопштењем, у којем је навео да би они „требало да затворе прозоре“.

„Питамо Радојичића и Весића где је потрошено чак 314 милиона динара који су у 2018. години били опредељени за одржавање кишне канализације? Како је могуће да она не ради, односно да није оспособљена чак ни седам дана од првих већих падавина у престоници? Да ли је могуће да је једина мера коју је власт донела савет градјанима ’да затворе прозоре’“, упитао је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је Весић у четвртак рекао да „таква киша пада једном у 100 година и да град добро функционише у таквим условима“.

„Срамно је да поплављена читава насеља и изливање фекалија у току протекле ноћи неко може да сматра ’добрим функционисањем’. Након снежних падавина у јануару, које су изненадиле градску власт и услед којих су градјани рукама гурали аутобусе, јасно је да, нажалост, ниједна поука није извучена. Зато Радојичић и Весић не смеју више обављати највише функције у граду“, истакао је Јовановић.