Прочитај ми чланак

САСТАНАК У ДАВОСУ: Вучић тражи помоћ од Меркелове

0

Председник Србије Александар Вучић састао се у Давосу са немачком канцеларком Ангелом Меркел, са којом ће разговарати о томе може ли и како да помогне Србији у вези са квотама ЕУ за челик, о економским питањима генерално и, свакако, о Косову и Метохији.

То је њихов 15. сусрет до сада, укључујући и време када је Вучић био премијер.

Иако је у ЦДУ формално предала лидерство Анегрет Крамп-Каренбауер, Меркелова и даље, као и њена странка, чврсто држи конце како немачке, тако и европске политике.

„Са њом нема глупости на које су српски политичари навикли, па су покушавали да је шармирају и слично. Сувише је она озбиљна, морате добро да се припремите, да имате одговоре на сва питања, да добро разумете шта Немачка жели, да разумете шта Србија жели и да бисте добили највише“, рекао је Вучић у Давосу уочи сусрета, образлажући зашто се за тај сусрет добро припремио.

Како је рекао, упркос личним гаранцијама председника ЕК Жан Клод Јункера, Србија није срећна суштином одлуке ЕУ о челику и због тога ће наставити да моли Меркелову да нам помогне.

„Молићу канцеларку да нам по том питању помогне“, рекао је Вучић.

„Наравно, ту је и Косово и Метохија и економија“, рекао је Вучић и додао да је Меркеловој већ захвалан, јер показује озбиљност и разуме колико политичка ситуација на Балкану није једноставна, пренео је Танјуг.

„Веома важан састанак“, констатовао је српски председник.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!