Прочитај ми чланак

Нови ДСС: Шапић и његов тим немају легитимитет

0

Нова Демократска странка Србије (ДСС) је оценила да владајућа већина у главном граду, на челу са Александром Шапићем, не може да буде легитимна због, како су навели, "фарсе која се догодила 2. јуна", када су одржани локални избори, на основу чијих резултата је Шапић данас реизабран за градоначелника.

„Нови ДСС нема намеру да даје легитимитет представи која је направлјена у режији америчког амбасадора Кристофера Хила и (председника Србије) Александра Вучића, с обзиром да од претходно тражених изборних услова није испуњен нити један како би се испунио минимум за колико-толико фер изборе“, навео је градски одбор те странке.

Та странка сматра да одлуке које буду донете, а која су последице таквих избора, не могу да се сматрају легитимним, већ се „могу само посматрати исклјучиво као деловање одређене групе лјуди који су интересно повезани како би се наставило планско уништавање српске престонице“.

„Стога ћемо, као што смо и најавили, врло брзо позвати грађане да овако изабраној власти пружимо одлучан отпор“, најављено је у саопштењу.