Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ: Осуда Русије – срамота Србије!

0

Пријатељ свих није ничији пријатељ, рекао је Артур Шопенхауер. То је изрека која у овом тренутку на најбоље описује Александра Вучића, усамљеног, одбаченог, презреног од свих које нам годинама представља као своје велике пријатеље и савезнике. Поверење и пријатељство међу народима и државама граде се деценијама и вековима али се руше неупоредиво брже.

Српски народ каже да се пријатељ у невољи познаје. Коме је данас Србија пријатељ? Украјини, НАТО пакту, водећим земљама ЕУ? Свакако није, као што ни они нису наши пријатељи нити ће то постати шта год да урадимо. Да ли је Србија данас пријатељ Руској федерацији?

Након срамног гласања у скупштини УН и безусловне осуде „руске агресије“, проглашавања сукоба у Украјини првим ратом на тлу Европе као да НАТО агресије на СРЈ није било и ултимативног захтева да Русија повуче своје трупе, може ли се и даље говорити о српском пријатељству и савезништву са руским народом?

Можемо ли захтевати, можемо ли очекивати даљу подршку Русије у ситуацији када је подршка Србије Русији изостала у првој ситуацији када је била потребна? Може ли Русија чин Србије схватити другачије него као забадање ножа у леђа? Мислим да не може и да је огромна штета начињена не само односима две земље и угледу Србије већ пре свега конкретним српским интересима како у УН, тако и у области енергетике.

Хтео то неко да призна или не, руски народ и држава једини су искрени пријатељи и савезници српског народа. Много пута смо се радовали руском вету у Савету безбедности и јефтином руском гасу који омогућава какво такво преживљавање српске привреде али и свих наших грађана који ни постојеће цене струје нису у стању да плате.

Покушавајући да буде пријатељ свима, Вучић је јасно показао да није пријатељ никоме. Политика седења на две столице, завршила је како је морала, падом са обе.

Председник Покрета Љубав Вера Нада,

Немања Шаровић

Кандидатуру Шаровића за градоначелника Београда можете подржати потписом свакога дана од 12 до 20 сати у просторијама Покрета Љубав Вера Нада у Балканској 35.