Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ ОШТРО ПО МИНИСТРУ ФИНАНСИЈЕ: Са којим правом изигравате Деда Мраза (ВИДЕО)

0

Посланик Српске радикалне странке Немања Шаровић данас је био веома активан у Скупштини Србије током разматрања амандмана на допуну Закона о буџету Србије за 2017. годину.

Шаровић је обраћајући се министру финасија Душану Вујовићу, а говорећи о овлашћењима које новим законом добија министар у вези додељивање награда и бонуса за запослене у јавном сектору и у Влади Србије, прво упитавши се приметио:

„Ако ово уређујете да би било одговорно, значи да је до сад било неодговорно? Ако је толико добро како Вам није пало на памет раније да предложите? Зашто овим законом дајете овлашћења да неко у Влади Србије буде Деда Мраз без законом дефинисаним принципима како се ти бонуси деле?

Током даље скупштинске расправе радикалскипосланик ј е указао на повреду Пословника о раду Народне скупштине од стране Председника НСРС Маје Гојковић.:

„Мора се једном научити да у Народној скупштини народни посланици имају предност у односу на министре који су државни службеници. Не може министар да говори неограничено, дужни сте да ми дате реч!”

Шаровић је на крају закључио да Влада одбија по аутоматизму скупштинске амандмане, да министри ни не слушају чак посланике владајуће већине, па се упитао какав је то однос извршне власти према представницима законодавне власти?