Прочитај ми чланак

ШAПИЋ: Од „Ми – глас из народа“ зависи да ли ћемо ићи на нове изборе у Београду

0

Председник Привременог органа Београда Александар Шапић и кандидат Српске напредне странке за градоначелника казао је вечерас да та партија "има већину у Скупштини града, чак и више од 56 одборника", али да ће дати време листи "Ми - глас из народа" да "још једном размисли и донесе заједнички став о учешћу у власти или ће се у супротном ићи на нове изборе".

Он је навео и како ће сутра започети конститутивну седницу и да од тада почиње рок до почетка марта до када мора да се конституише Скупштина

„Одлучили смо да подигнемо ту лествицу што се тиче легитимитета, иако је она, условно кажем, и легитимна… Етикета која нам је дата дан или два одмах након избора како ће неко нешто да краде, иако смо били јасни у изборној ноћи када да ко буде желео нас да подржи, да ће то урадити јавно и да неће на било који начин било шта друго радити, је нешто што свакако оставља једну непријатност. То је разлог зашто смо донели одлуку да без обзира што, као што је рекао некадашњи председник наше странке и председник државе, већину од 56 имамо, чак и више, да не говоримо онима који нису спремни јавно били да се изјасне, али било је и они који су били спремни јавно да се изјасне“, рекао је Шапић у Дневнику РТС-а.

Он је рекао и како ће дати простор листи „Ми глас из народа“ да још једном размисли око формирања београдске власти.

„Ако се Скупштина не конституише до, чини ми се, 3. марта, тада се већ улази у те законске процедуре за нове изборе. Даћемо простор листи ‘Ми – глас из народа’ да још једном размисле да ли има простора за неке разговоре“, рекао је Шапић.

Постоји опција нових избора уколико не дође до формирања власти, истакао је он.

„Сачекаћемо да видим да ли они („Ми – глас из народа) могу да заузму заједнички став, уколико не буду могли ићи ћемо на нове изборе“, навео је Шапић.

Упитан о сутрашњој конститутивној седници и могућој опструкцији од стране опозиције, Шапић је навео да ће сутра бити „најнормалнија седница, која ће започети у законом року“.

„Видећемо да ли ћемо већ сутра изабрати неке органе и дати неки простор од неколико дана. Сматрамо да је исправно дати још неког простора“, рекао је Шапић за РТС.

Подсетимо, конститутивна седница Скупштине града Београда заказана је за сутра, а председник Србије Александар Вучић рекао је раније данас да „СНС има већину у Београду“.

„Разговарамо сам са Шапићем, Аном и Милошем о томе. Желео сам да разговарам са Несторовићем они не желе да разговарају. По мом мишљењу он се не понашају се одговорно“, казао је Вучић.