Прочитај ми чланак

Сандра „Јелка“ главна и за нуклеарну безбедност, Вучићева пуленка награђена

0

Веровали или не, Александар Вучић је преко Владе Србије наградио своју пуленку, Сандру Божић, местом члана Одбора Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, којим председава министарка културе Маја Гојковић.

– Именује се Сандра Божић за члана Одбора Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, на пет година – стоји у Решењу Владе Србије од 23. децембра.

„Челична лејди“ како су је прогласили медији под контролом режима, овим је награђена за своју бахатост, беспризорност и агресивност у јавним наступима, где не бира средства у борби са политичким противницима Александра Вучића.

Ова бивша колегиница чланова Беливуковог криминалног клана из панчевачке „Хигијене“, која је своју ћерку ухлебила у Културном центру Смедерева, ипак ће остати упамћена по хит изјави да Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, поседује стан од 1 хектара.

Именовање Сандре Божић, ФОТО: Принтскрин

 

Као председница Одбора за културу Народне скупштине служи се најпримитивнијим уличарским речником. Бившег председника Покрета слободних грађана, глумца Сергеја Трифуновића назвала је болесником и написала да „болесника треба ставити у контролисану средину како не би направио већу штету од обичног лајања зарад једне црте“. Потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић назива „тајкунском нарикачом“, а председника ове странке Драгана Ђиласа „ђубре тајкунско“.

Божић се налази и у Одбору за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања (члан) и Одбору за контролу служби безбедности (заменик члана). Члан је Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање. Председник је парламентарне групе пријатељства са Великом Британијом, док је члан у групама пријатељства са Ирском, Кином, Уједињеним Арапским Емиратима, Италијом, Јапаном, Русијом, Сједињеним Америчким Државама, Немачком, Мароком, Турском, Француском, Шведском и Шпанијом.

Пре неки дан Божић је добила и надимак „Јелка“ јер је своју до плафона високу јелку украсила цвећем, као и златним и црвеним куглама, а ништа од тога не би било необично да се није одлучила за хаљину која је буквално камуфлира у јелку. Могуће да је Сандра на време схватила колико је власт СНС-у уздрмана, па је одлучила да се „сакрије“.

Овим је Србија добила још једног нуклеарног напредњачког стручњака, поред Маје Гојковић која је 2017. године, именована за председника Одбора Директората. Тако да, ако се буде, према најавама Вучића, градила нуклеарна електрана у Србији, можемо да рачунамо да смо поред Божићеве и Гојковићеве безбедни.

Поред Маје Гојковић као председника, у Одбору се налазе и: др Владимир Удовичић, виши научни сарадник у Институту за физику; проф. др Милан Јанић, професор из Бора; Светлана Секулић, саветник у Одељењу за управљање пројектима у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и проф. др Бранко Маркоски, доктор техничких наука.

Подсетимо, у Директорату за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије радила је и некадашња водитељка Пинка, Снежана Дакић, и била је задужена за ПР активности.