Прочитај ми чланак

САНДА: Неморално је позивати грађане да подрже властиту пропаст

0
Фото: ri-profoto

Фото: ri-profoto

Шта Влада Србије спрема и какве ће то, поново, „тешке одлуке“ да донесе наредних дана и недеља, када председник Владе позива грађане „на потпуно јединство“ , као да се Србија налази пред ратном опасношћу

Одговор је дао сам председник Владе наводећи списак „великих изазова“ који су пред Србијом: нова рунда разговора у Бриселу, долазак Борда ММФ, посета немачке канцеларке Ангеле Меркел и обележавање годишњице злочина у Сребреници. Дакле, „тешке одлуке“ биће даљи уступци Србије и интензивно помагање успостављању независности Косова, прихватање нових захтева ММФ-а, прихватање свих услова за отварање преговарачких поглавља са ЕУ које Србији поставља Немачка и пасиван став у односу на најављену резолуцију о Сребреници. На дневном реду биће и однос Србије према процесима дестабилизације Републике Српске и Македоније.

Нико нема прво да тражи јединство грађана у подршци погубним политичким одлукама Владе , које су последица безглавог срљања у распадајућу Европску унију и прихватања диктата ММФ-а. Непоштено је и неморално позивати грађане да подрже властиту пропаст.

Смањење плата и пензија, поскупљење цене струје, отпуштање запослених у јавном сектору, признавање независности Косова, пузеће увлачење у НАТО, продаја Телекома…све су то погубне одлуке по државу и грађане, које Влада назива „тешким“.

Ако је нешто потребно Србији онда то није јединствена подршка грађана политици самоуништења, већ масовно подизање гласа против таквих одлука, против политике коју је од 2008. године водила Демократска странка, а последње три године Српска напредна странка.

(ДСС)