Прочитај ми чланак

САД: Пуна подршка Дачићу!

0

Амерички државни секретар током разговора дао пуну подршку европским интеграцијама Србије и подршку дијалогу између Београда и Приштине.

Председник Владе Србије Ивица Дачић вечерас се, по доласку у Брисел, састао са замеником помоћника америчког државног секретара Филипом Рикером, који је током разговора дао пуну подршку европским интеграцијама Србије и подршку дијалогу између Београда и Приштине, речено је Танјугу у српској делегацији.

Дачић је у разговору са Рикером истакао да је у интересу Србије да сва отворена питања буду решена, али да је за компромис непходно да постоји воља и жеља и једне и друге стране.

Премијер је казао да је Србија показала опредељеност и приврженост дијалогу, који треба да доведе до решења свих отворених питања.

У Бриселу се сутра пре подне наставља дијалог Београда и Приштине на високом нивоу, а главна тема шесте рунде је заједница српских општина на Космету.

Висока представница Европске уније за спољну политику Кетрин Ештон, како је најављено из ЕК, најпре ће се одвојено састати с председником Владе Србије Ивицом Дачићем и косовским премијером Хашимом Тачијем, а затим ће разговори, за које се очекује да ће трајати цео дан, бити настављени у троје.

Државни врх Србије поручио је уочи сутрашањих разговора да Србија остаје посвећена постизању компромиса, и да од ЕУ очекује да остане непристрасна и утиче на Приштину да и она учини уступке.

(Танјуг)