Прочитај ми чланак

С. Јовановић: Орлић опструише иницијативу за референдум о одбацивању плана за КиМ

0

Посланик Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да председник Скупштине Србије Владимир Орлић већ месец дана опструише иницијативу те странке за расписивање обавезујућег референдума о одбацивању "француско-немачког плана" за Косово и Метохију.

„Позивам све грађане да у што већем броју потпишу иницијативу за расписивање референдума и да скупимо неопходних 100.000 потписа, па да видимо како ћете то да игноришете“, рекао је Јовановић Орлићу на седници Скупштине Србије.

Јовановић је поводом избора кандидата за функције у правосуђу истакао да је, поред суђења у разумном року, грађанима неопходно омогућити и лечење у разумном року и питао: „Где је заштитник грађана да заштити право грађана на лечење у разумном року?“.

„У државним болницама се данас операције заказују за 2033. годину, за десет година од данашњег дана, док за вашу браћу, кумове и повлашћену и богату елиту коју сте створили, нема листа чекања, јер они могу да плате да буду одмах оперисани на приватним клиникама на којима нема листа чекања“, рекао је Јовановић.

Неједнакост се најјасније види у здравственом систему

Јовановић је навео да се највећа неједнакост између богатих и сиромашних, и мањих и већих градова и општина, најјасније види у здравственом систему.

Јовановић је поводом избора „истакнутих правника“ за чланове Високог савета тужилаца и Високог савета судства и заштитника грађана рекао да Орлић не поштује ни грађане, ни парламент јер кандидати не присуствују седници како би могли да саслушају посланике који их бирају.

„Данас у Србији не постоји тужилац који би био способан да оптужи председника државе, премијера и министре, па чак ни ваше кумове“, рекао је Јовановић.