Прочитај ми чланак

РУЖИЋ (СПС): Легализујте проституцију, политичари иду код проститутки

0

ivica-dacic-branko-ruzic

Уважавајући свачије право да своју интиму задржи за себе, сматрам да је неодговорно бити демагог и лажни моралиста и скривати оно што је видљиво из авиона. Има, сигуран сам, корисника из свих сфера друштва. И спортиста, пословних људи, политичара, деце познатих… Чим постоји тржиште, значи да постоје и „купци“ – каже високи функционер социјалиста Бранко Ружић.

После недавног хапшења бројних старлета због пружања сексуалних услуга моћној клијентели, председник Извршног одбора владајуће Социјалистичке партије Србије поручује да „не будемо лажни моралисти“.

– Уважавајући свачије право да своју интиму задржи за себе, сматрам да је неодговорно бити демагог и лажни моралиста и скривати оно што је видљиво из авиона. Има, сигуран сам, корисника из свих сфера друштва. И спортиста, пословних људи, политичара, деце познатих… Чим постоји тржиште, значи да постоје и „купци“ – каже високи функционер социјалиста Бранко Ружић.

Он сматра да је елитна проституција годинама била табу тема и имала „заштитнике управо у неким представницима државних органа“. Ружић се зато залаже за легализацију проституције.

– Најотвореније се залажем за увођење проституције у норму, у легалне токове. Уверен сам да ће многи то дочекати на нож, међутим, уколико то егзистира у модерним европским демократијама, којима и као Влада тежимо, не видим шта је ту спорно. Постоје многи разлози за тако нешто, пре свега декриминализовање, здравље особа које долазе са маргина, а баве се тим послом, финансијски аспект по државу кроз прилив у буџет од наплате пореза… – закључује Ружић.

Питање елитне проституције поново је доспело у жижу јавности након хапшења старлете познате као Мими Оро и још седам девојака које се сумњиче за проституцију.

(Блиц)