Прочитај ми чланак

РТС одбио да објави: Ђилас представио резултате истраживања – Вучић губи БГ ВИДЕО

0

"Урадили смо још једно истраживање за Београд током јуна месеца. Да одмах почнемо са бројевима како би ти избори изгледали када би се одржали колико већ сутра", каже председник Странке слободе и правде Драган Ђилас на почетку презентације истраживања јавног мњења.

„За коалицију СНС и СПС гласало би 40,8 одсто људи, за уједињену опозицију било би 39,4 одсто, док би се за опцију „опозиција али не знам за кога“ оределило 9,2 процента Београђана. Затим, ту је опозиција коју смо ставили под знаке навода, јер њихови гласачи јесу опозициони гласачи, они нису за СНС, али је питање да ли би ове странке сутра ушле у власт за СНС. То су ДСС, ПОКС, СРС, Заветници, који би према истраживању добили 6,8 одсто. И одвојили смо Двери и ДЈБ у посебну групацију која би прешла у Београду цензус и имала 3,8.

Када ово саберете, јасно је да опозиција у Београду има убедљиву предност у односу на владајућу странку. Ово су подаци за излазност 53 одсто бирача. У бирачке спискове је уписано нешто мање од милион и 600 хиљада бирача, што значи да би ово била излазност од 830.000 људи.

То је 52 одсто у односу на број Београђана који су уписани у бирачки списак. Е, сад, поставља се питање колико људи у Београду заиста живи и уписано је у бирачки списак, а колико је, нажалост, отишло из Београда и Србије.

Неке процене кажу да Београђана са правом гласа који живе у Београду има милион и 350 хиљада, што значи да би излазност на тај број била око 61 проценат.

Из ових података које смо навели је апсолутно јасно да, ако на београдске изборе изађе 900 хиљада бирача, а подсетићу вас, на председничке 2017. изашло је 915 хиљада, режим Александра Вучића ће у Београду доживети потпуни дебакл.

Е, сада, када гледате истраживања која објављује ИПСОС са својим генијалним подацима како је за власт у Србији, за Вучића и СНС 60 одсто, а највећа опозициона странка ССП има четири процента, што се, наравно, коси са елементарном и здравом логиком. То би значило да је, када шетате улицама Београда, тек сваки десети човек кога сретнете против Вучића, а ових девет су за Вучића, Весића и Шапића. Знате да то није истина.

Када гледате те њихове податке, све је другачије. Сада, ја стално говорим о томе да ИПСОС лажира податке, да је за СНС и све остало, и онда су ми неки људи писали на Фејсбуку и Твитеру, пошто сам се позивао на истраживања из прошлости која то показују, и питају ме зашто не покажемо та истраживања. Ево, показаћемо вам.

Ово је истраживање које се појавило 1. марта 2018. године, а које је радио ИПСОС, на четири дана пред београдске изборе. Као што видите, листа коју сам тада ја водио требало је по овоме да добије 13,9 одсто, а добила је 19 процената, што је скоро 50 одсто више. Али, овај податак је био идеалан да сви који су седели код својих кућа тог ружног дана када знају ове бројеве кажу па што да излазимо неће се ништа променити.“