Прочитај ми чланак

Рогозин у Београду: Тема и куповина авиона МиГ-35?

0

dimitrij-rogozin

Београд — Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин борави у Београду, а према сазнањима Б92 један од разлога је куповина руских авиона типа МиГ-35.

Рогозин ће учествовати на заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

Заседање је најављено за 11. и 12. јануар, а поред Рогозина, комитетом председава и вицепремијер Србије Ивица Дачић.

Двојица функционера су у суботу увече разговарали у салону београдског аеродрома “Никола Тесла“.

 

Рогозин посетио Специјалну бригаду и Војни музеј

Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин, који борави у вишедневној посети Србији, посетио је данас Специјалну бригаду у Панчеву као и Војни музеј на Калемегдану, саопштило је Министарство одбране.

Рогозин је у пратњи државних секретара у Министарству одбране Зорана Ђордевића и Ненада Нерића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића посетио Специјалну бригаду у Панчеву.

Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић упознао је Рогозина са наменом те јединице, каже се у саопштењу.

Госту из Русије је након тога је презентован део наоружања и опреме која је на употреби и приказано гађање припадника бригаде из наоружања домаце производње.

Рогозин је раније данас у пратњи министра одбране Братислава Гашића посетио Војни музеј на Калемегдану и обишао сталну поставку где је кроз уникатне комаде оружја, одеће, униформи, ордења и фотографија видео 14 векова славне српске војне историје, каже се у саопштењу.

„Поставка вашег музеја говори не само о историји борбе српског народа за независност, већ и о војном братству наших народа“, уписао је након посете Војном музеју потпредседник Рогозин у књигу утисака.

Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин стигао је синоћ у Београду где ће учествовати на заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

 

Tanjug