Прочитај ми чланак

РИСТОВСКИ: „Српској нико не може да забрани да се уједини са Србијом“

0

Прослављени српски глумац Лазар Ристовски поручио је јуче у Бањалуци да Републици Српској нико не може забранити да се уједини са Србијом и да мост на Дрини буде у једној држави.

– То би било као да детету забраните да види и загрли мајку. Србија је Републици Српској мајка и старији брат – рекао је Ристовски на свечаној академији која је у оквиру обележавања Дана Републике одржана под називом „Мисли на отаџбину“.

Нагласио је да Срби у Републици Српској и Србији треба да живе у једној држави, те да се млађи морају учити поштовању.

– Слободе за српски народ нема док се Србија и Српска не споје у једно и слобода нема цену – рекао је Ристовски.

Он је позвао све да када дођу кући напишу поруку „Српска је заљубљена у Србију“ и „Србија воли Српску“ и да то ставе на друштвене мреже које имају. Време пуцања је, каже, прошло а на снажи је време дипломатије.

– И колико год нам се оба наша председника Александар Вучић и Милорад Додик чине мало агресивнији од конвенционалних државника и лукавих западних дипломата мислим да је једино тако могуће, уз тактику коју имају, карактером, рафалном речитом и често духовитом паљбом у данашњој лицемерној западној дипломатији остварити помак и успех – навео је Ристовски.

Он је Вучићу и Додику пожелео да у овој години остваре дипломатске циљеве.

– Дрина не дели Србе јер су Србија и Српска једно. Не може их ниједан мост приближити више и спојити чвршће, него што их спаја крв предака – нагласио је и истакао:

– Није људски и цивилизацијски држати људе под истим кровом ако не желе да живе заједно. Срби су пре сто година дали сваку трећу мушку главу, а сада се питају зашто Срби с обе стране Дрине не живе заједно. Од наших председника се очекује да од моста на Дрини направе мост чије ће обе стране ускоро бити у истој држави.