Прочитај ми чланак

РAТ У СПС СЕ НAСТAВЉA: Дачићу, време је да одеш!

0

Закувало се опет код социјалиста! Заменик председника општине Стари град и функционер СПС-а Ненад Боровчанин је на свом Твитер профилу на индиректан начин предложио председнику Социјалистичке партије Србије Ивици Дачићу да поднесе оставку, а за то је чак искористио и кинеског председника Си Ђинпинга, који борави у тродневној посети Србији.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Чини се да су друштвене мреже постале идеално место за страначке обрачуне у СПС-у, па све оно што не могу да кажу једни другима у лице, они то лепо напишу на Твитеру. Водећи се том логиком, и Боровчанин се расписао.

– Aко ћемо учити од Кинеза, онда је прва ствар да уведемо промену руководства партија/странака на сваких 10 година на свим нивоима. Тако ради КПК – написао је он на свом Твитер налогу, уз смајлић на крају. Вероватно свестан да је, између осталих, прозвао и свог лидера Ивицу Дачића.

С обзиром на то да је Ивица Дачић постао председник Социјалистичке партије Србије у децембру 2006. године, ако ћемо судити по Боровчаниновом писанијиму, 2016. је право време за његов одлазак са чела партије.

Подсећамо да су се Ненад Боровчанин и Ивица Дачић већ сукобили када је формирана власт на општини Стари град. Тада је многе шокирало удруживање ДС-а, СРС-а, СПС-а, ЛДП-а, СДС-а, ДСС-а и Двери, када је на место председника општине постављен демократа Марко Бастаћ, а његов заменик је управо Ненад Боровчанин.

Због тога се повела и прича да би некадашњи боксерски шампион могао чак да буде и искључен из странке јер је, наводно, лидер социјалиста Ивица Дачић најстроже забранио сарадњи са ДС-ом, како на локалу, тако и на републичком нивоу. Боровчанин је тада за „Aло!“ казао да не види ништа спорно у дешавањима на Старом граду.

– Ми договор нисмо правили са странкама, него са одборницима, желећи да истакнемо да су на локалу битнији квалитетни људи, од „кишобрана“ странака иза којих се крију – поручио је Боровчанин и наставио:

– О свему сам се претходно консултовао са Дачићем, Aнтићем и Никодијевићем, тако да ће Дачић вероватно казнити оне који су га лагали током кампање, а и сада, па сигурно није мислио на мене када је рекао „да ће неки појединци сносити последице ако су наступали самостално“ – истакао је функционер СПС-а, који је за председника општине демократу Марка Бастаћа имао само речи хвале.