Прочитај ми чланак

РАСИМОВА ПУЛЕНКА од 236. на листи СНС догурала до помоћника министра

0

Ако ниси у Скупштини, онда си у Влади Србије. Тако може да се опише и службовање Дуње Ђенић, узданице СДП-а Расима Љајића и 236. на посланичкој листи СНС, а сада помоћнице Татјане Матић, министарке трговине, туризма и телекомуникација (отац перјаница СПС, а Татјана била у кабинету Човића па прешла код Расима).

Опште је познато да „Љајићевим министарством“ како се назива ова ресор, и даље он царује. Овим је Дуња Ђенић, која је и до сада обављала исту функцију, ухлебљена до избора, као и многи други са листе СНС који су запослење добили путем страначких веза.

Подсетимо, пре два месеца је на место помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација именована и Јелена Миленковић Орлић, супруга Слободана Орлића, који је, такође, члан Социјал-демократске партије Расима Љајића.

– Влада доноси Решење о постављењу вршиоца дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација: Поставља се Дуња Ђенић за вршиоца дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација – Главног туристичког инспектора – Сектор туристичке инспекције од 20. децембра 2021. године, на три месеца – стоји у Решењу Владе Републике Србије од 23. децембра 2021. године.

Ђенић је рођена 1986. године и има звање мастера екологије. Долази из Ужица где је била чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине. Чланица је Социјал-демократске партије Расима Љајића.

Ђенић је током године имала доста медијских наступа, причајући о туристичким ваучерима, туристима који остану „заглављени“ или их агенције изиграју. Почетком октобра обећала је кредите преко Фонда за развој туристичким агенцијама које до 15. јануара следеће године морају да врате око 20 милиона евра путницима који ни ове сезоне нису искористили раније уплаћена путовања. То се власницима агенција није допало.

Imenovanje Dunje Đenić za pomoćnika ministra, FOTO: Printscreen

 

– Основни услов ће сигурно бити да су агенције до 15. марта, пре проглашења пандемије, имале статус организатора путовања, с валидном лиценцом односно гаранцијом путовања. Иако је готово половина од 400 агенција до сада прешла у посреднике у продаји аранжмана, оне ће ипак моћи да докажу свој претходни статус уколико буду желеле да конкуришу за кредите – причала је она.

Дакле, у Расимовом министарству промена нема. Сви су сигурни до избора. То су показале и слике радосних сусрета Љајића и Вучића током његове посете Новом Пазару.

Иначе, министарка Татјана Матић, која се по дипломи води да је завршила Српски језик и књижевност, недавно је шокирала Србију када је поносно изјавила да је Бранислав Нушић из Ивањице?!

https://t.co/gquPqi6sF0