Прочитај ми чланак

Водитељка РТС Нада Гогић је жена погинулог возача Расима Љајића

0

Мушкарац који је јутрос погинуо у несрећи код Ражња је Бранко Гогић, председник ИО СДПС, и супруг некадашње водитељке РТС Наде Гогић. Он је возио аутомобил Расима Љајића, који је у овој несрећи такође повређен и превезен на КЦ Ниш. Гогић је иза себе оставио двоје деце и супругу Наду Гогић, новинарку РТС-а.

Гогић је домаћој јавности позната по томе што је у емисијама сугерисала Ивици Дачићу да помене лидера опозиције Драгана Ђиласа, а једном јој је „излетело“ пред Александром Вучићем – „кад сте већ наручили питања“?

После таквих гафова, наводно је напустила РТС.

Домаћи медији су писали у августу прошле године да Нада Гогић сада има нови државни посао, ради у Туристичкој организацији Србије као руководилац службе развоја туристичке понуде. Након децембарских скандала из 2020. године на РТС, почела је да се појављује у јавности, па гостује на телевизијама или се појављује на пословним догађајима.

Помени Ђиласа ако хоћеш

Чекајући рекламе, тонац је „упецао“ полуприватан разговор и спремање за наставак емисије Наде Гогић и Ивице Дачића.

„Добро, добро, мора да иде у овом сату. Разумем, разумем. Имам сад да наставим о овоме, па да причаш о Зорани и Бајатовићу?“, питала је водитељка Дачића.

„Нећу, бре, какви“, одговорио је Дачић.

„Па, претпоставила сам. ‘Ајмо онда о Вашингтонском споразуму, изборима на Косову и Ђиласа ако хоћеш помени“, рекла је Нада Гогић, а онда се и насмејала.

„Ја мислим да Ђиласа нисам ни споменуо“, рекао је Дачић.

„Ниси Ђиласа, а Тадића јеси“, гласио је коментар новинарке и опет смех.

„Па, ко је, бре Ђилас? Да ти кажем једну ствар. То су, бре, аматери“, рекао је Дачић тада.

Нада Гогић је некада била и водитељка јутарњег програма РТС.

Саобраћајна несрећа

Гогић и Љајић су јутрос слетели с пута, пробили заштитну ограду и преврнули се на кров. Гогић је преминуо на лицу места.

Рођен је 15 априла 1977. у Смедереву. У Београду је дипломирао економију а затим завршио и мастер студије на смеру “Економска дипломатија”. Од марта 1999. године запослен је у Министарству спољних послова где је радио у Дирекцији за имовинско правне и финансијске послове министарства, а затим у генералним конзулатима и амбасадама Републике Србије у Ријеци, Загребу и Бечу.

Од јануара 2009. године ради у Дипломатском протоколу. Као консултант, радио је на многобројним пројектима широм Србије. Члан је СДП-а од њеног оснивања, 2009. године. Народни посланик у сазиву 2012 – 2014. године. Годину дана је радио као координатор СДП Србије након чега је изабран на место председника Извршног одбора.