Прочитај ми чланак

Расим Љајић се жали: Уласком у ову владу изгубио сам део моралног кредибилитета

0

Београд – Потпредседник владе Расим Љајић каже да треба тежити одрживом решењу за Космет и да власти у Србији сигурно неће признати Коссмет, нити ће то било ко тражити.

Љајић наводи да је досадашњи рад владе превазишао његова очекивања.

Љајић сматра да је план у четири тачке који је својевремено изнео претходни председник Србије Борис Тадић сасвим добра основа коју би требало користити за тражење решења за Космет.

Тим планом су, сматра он, постављени солидни принципи, а он би добио и подршку опозиције па би, како је оценио, око тог важног питања био постигнут шири консензус.

Говорећи о раду владе, њен потпредседник је у интервјуу „Блицу“ рекао да је он превазишао његова очекивања, поготово с обзиром на то да влада није хетерогеног састава. Љајић је мишљења да ће „прво озбиљно пролазно време“ за владу бити годину дана.

Потпредседник владе сматра да ће опоравак земље бити постепен и да је важно мењати курс економске политике.

„Мора нешто да почне да се производи и извози. То нам је једина перспектива“, сматра Љајић. Говорећи о СДПС, он је рекао да је уласком у ову владу странка вероватно ослабила јер је изгубила део моралног кредибилитета, али да је, ако влада направи резултат, а функционери СДПС покажу одговорност, могуће направити добру основу за раст странке.

Љајић мисли да коалиција СНС и ДС није могућа без нових избора који сада нису тема, али да не искључује могућност да дође до различитих прекомпоновања. Он је уверен да би реформисана ДС могла да допринесе убрзаном процесу европских интеграција.

 

(Танјуг-Блиц)