Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ: Шапић као СНС; ШАПИЋ: Да се прекрстим

0

Лидер ДЈБ Саша Радуловић оптужио је кандидата за градоначелника Београда и председника општине Нови Београд Александра Шапића за малверзације.

Радуловић је на Првој телевизији у другој рунди „Борбе за Београд“ рекао да Шапић ради оно што и СНС ради годинама.

Screenshot/Prva

„Ја се не бавим Новим Београдом, већ чланови ДЈБ, али реч је о томе да се у Србији више од 30 година смењују исти људи и раде исте ствари – партијски се запошљава, извлачи се новац из јавног сектора и онда нема новца за културу, образовање…“, рекао је он.

„Постојала је хуманитарна организација општине Нови Београд 2013. године, па је Александар Шапић направио 2016. године своју хуманитарну организацију. Онда је општинску организацију припојио својој, па је општинска укинута, а просторије су остале Шапићевој, која је после променила име у ‘Буди хуман’. А људи који раде у општини, раде и у организацији, а запослени су и у његовој школи пливања. То СНС ради у свим општинама на територији Србији“, оптужио је Шапића Радуловић.

Пре него што је одговорио на Радуловићеве оптужбе, Шапић је навео да би Радуловић „требало да удахне мало ваздуха“ и додао да су оптужбе лидера ДЈБ „ноторне лажи“.

“Хуманитарна фондација је основана 2014. године. За две и по године њеног постојања, Општина Нови Београд никада није пребацила ниједан једини динар хуманитарној фондацији. Основала ју је Скупштина општине на мој предлог. Пре избора 2016. мени су се обратили родитељи фондације, наводећи да не желе да зависе од било каквих избора, да ако ја изгубим на изборима, да ће зависити од неког другог. Писмо родитеља, које је потписало њих 73, 74, упутили су председнику Скупштине. Скупштина на којој су присуствовали одборници ДЈБ, гласала је без гласа против. Тада фондација мења име у ‘Буди хуман’“, рекао је Шапић.

Радуловић је на то додао да су одборници ДЈБ били против тога од почетка. Шапић је на то одговорио „Да се прекрстим“, а Радуловић је Шапићу спочитао и „запошљавање Шешељевог сина“.

Шапић је одговориода је „проблематично да политичка организација попут ДЈБ користи термин запослио Шешељевог сина“.

„Ако је то тако, онда је Вучић запослио Радуловића као министра, а није га запослио, већ га је поставио. Никола Шешељ је постављено лице у име СРС. То што је он син лидера СРС Војислава Шешеља је друга ствар. Никола Шешељ је председник општинског одбора Нови Београд, постигао је резултате и он је постављен у Општинско веће. Дакле, то је још једна лаж да сам запослио Шешељевог сина“, нагласио је Шапић.

Радуловић је потом изјавио да је ДЈБ тражио радну биографију Николе Шешеља.

„Зашто одбијате да доставите радну биографију Николе Шешеља и зашто сте директорку центра који контролише општина поставили за директорку организације?“, питао је Радуловић Шапића и додао да је реч о партијском запошљавању и малверзацијама.

„Не постоји ниједан клуб у којем сам ја остао оснивач и никада ниједан клуб није добио ни динар од општине“, казао је Шапић.

„То је лаж, тражили смо податке“, прекинуо га је Радуловић.

Шапић је истакао да „не постоји документ по закону о доступности информација који је затражен а да није достављен“.

„Све што ја кажем, он каже да је лаж, ја сам збуњен“, рекао је Шапић.

Радуловић је казао да је ДЈБ поднео кривичну пријаву против Шапића и додао: „Шапић није збуњен, он добро зна шта ради“.

Када је у питању план и програм, Радуловић је рекао да је у плану увођење бесплатних уџбеника, бесплатних вртића, смањење пореза на имовину, смањење цене градског превоза…

Шапић је додао је да прилично изненађен начином на који Радуловић разговара.

“Ја једно, он друго, ја кренем да одговарам, он избаци другу, трећу, пету оптужбу, ја позивам све које је он убедио, сви који мисле да је ово начин да се води Београд да гласају за Радуловића и ДЈБ“, рекао је Шапић.

“Е, коначно смо се сложили“, нагласио је Радуловић.

У другој рунди на Првој телевизији учествовао је и кандидат за градоначелника коалиције СПС-ЈС Александар Антић, који је навео да све препушта грађанима.

“Данас ме интересује да представимо себе, нашу листу, наш програм који дубоко верујем има подршку, чак и Шапића“, рекао је Антић алудирајући на спот у ком Шапић убацује тројку (листа коалиције СПС-ЈС је под бројем три).

На питање да ли ће напустити министарску фотељу уколико постане градоначелник, Антић наводи да је апсолутно фокусиран на министарство, али да није тајна да је одувек био везан за Београд.

На питање са киме ће у коалицију после избора, Антић је одговорио: „Имамо стратешко партнерство са СНС“. Антић је навео да је социјалиста и да су за њега социјалне теме приоритет.

“Колегама из СНС је развој Београда вероватно значајнији од тога, али управо тај баланс може да донесе грађанима много тога доброг“, рекао је Антић.