Прочитај ми чланак

Радуловић саопштио – Управни суд усвојио 175 жалби ДЈБ на резултате избора

0

Лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић изјавио је да је Управни суд усвојио 175 жалби тог покрета на резултате на 2.700 бирачких места.

Радуловић је рекао новинарима у холу Дома Народне скупштине да се ради о готово трећини бирачких места и подсетио да су у жалбама навели да се у џаковима налазе другачији резултати од онога што пише у записницима а да је те жалбе Републичка изборна комисија (РИК) одбила.

Према његовим речима, РИК „узима записнике са бирачких места, сабира бројеве из записника и на основу тога утврдјује резултат“, наводећи да РИК „ни у једном тренутку не проверава садржај џакова“.

Радуловић је казао да је ДЈБ имао контролоре на четвртини бирачких места, оцењујући да су тиме поставили стандард који је морао бити поштован и на другим бирачким местима.

„Не може да буде да једно бирачко место на коме ми имамо контролоре има један резултат, а бирачка места у околини тог да имају потпуно другачији резултат. Па су морали то да штелују“, рекао је лидер ДЈБ и додао да је „штеловање“ трајало пет дана чиме је РИК пропустио рок од 96 сати да прогласи резултате избора.

Он је казао да тај рок постоји да би се у 96 сати утврдили резултати и да би се спречила даља изборна крађа.

Говорећи о ширењу коронавируса, Радуловић је казао да тренутна ситуација не сме бити искоришћена да би се „зауставио живот и докусурила домаћа привреда“.

Све о изборима читајте на страници Избори 2020.