Прочитај ми чланак

Радуловић открио превару: Људи, не дозволите да вас Вучић направи будалама

0

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић изјавио је да је ублажавање мера ванредног стања због пандемије уведено да би власт што пре одржала изборе.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Радуловић је рекао да је за актуелну власт вирус био смешан у периоду од 5. до 15. марта, јер су тада скупљали потписе за изборе, да би након увођења ванредног стања променили реторику и почели са застрашивањем грађана.

Радуловић је оценио да мере ванредног стања које су биле уведене нису ни биле потребне.

„У Србији се власт иживљавала грађанима. И све што су радили и што раде данас је у вези са изборима“, рекао је Радуловић.

Он је запитао како је могуће да је у време када је била 81 заражена особа била општа паника и хистерија, а да је 19. априла, у дану са 320 новозаражених, председник Александар Вучић одлучио да се држава полако отвара.

„Или су нас онда лагали да је вирус толико опасан или сада да вирус није толико страшан… Драги грађани Србије ја се надам да нећете дозволити да вас праве будалама. Ви сте преварени“, навео је Радуловић.

У позадини свега што се дешава везано за пандемију, оценио је, крије се борба измедју глобализма и суверенизма у којој су на страни глобализма Кина, Светска здравствена организација, Уједињене нације, Европска унија и Немачка, док се другој страни полако приближавају Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Русија.

„Србија се данас налази на кривој страни историје заједно са Кином и Немачком. Треба да променимо курс. Читава ова хистерија је изазвана да би се зауставила светска привреда и произвела рецесија“, рекао је председник ДЈБ.

Он је оценио да је то повезано са председничким изборима у САД, који се одржавају у новембру.

„До сада ниједан амерички председник није изгубио изборе, а да је економија била јака. Због тога им је било потребно да сруше економију“, навео је.

Лидер ДЈБ је додао да су пад производње и рецесија увек добри за банке и велике мултинационалне корпорације, а катастрофални за домаћу привреду, за домаће пољопривреднике, за предузетнике и породична мала и средња предузећа.

„У новом светском поретку нема места за предузетнике и мала и средња преузећа. Имате само место за велике корпорације. У Србији ове лудачке мере власти ће имати огромну цену уништавање домаће привреде, домаћих пољопривредника, домаћих предузетника. То је цена лудила“, рекао је Радуловић.