Прочитај ми чланак

ШУМАДИЈСКИ ГРОФ Радомир Николић има њиве, шуме, винограде, ливаде, куће..

0

radomir-nikolic1

Син председника Србије Радомир Николић, однедавно градоначелник Крагујевца, до своје 38. године стекао је завидно богатство. Нејасно је само како.

Пошто је пре месец и по дана постао јавни функционер, Радомир Николић је имао обавезу да достави податке о имовини и приходима Агенцији за борбу против корупције. Јавност први пут има увид у то како живи и шта све поседује председников син.

Само летимичним погледом на његову имовинску карту стиче се утисак да је шеф Извршног одбора СНС прави шумадијски велепоседник.

У свом власништву има близу 10 хектара земље и неколико некретнина укупне површине 740 метара квадратних. Осим породичне куће и око седам ари земље које је добио на поклон, све остало је купио.

Николић је наиме, како је то навео у имовинској карти, изградио три викендице, летњу кухињу и гаражу. Само једна његова „викендица“ има чак 225 квадрата. Друга “викендица” је нешто мања, попут петособног стана, али за разлику од прве, нема таван, већ само подрум и приземље. 

Син има више од оца

Подаци о имовини Радомира Николића открили су да председников син поседује далеко вреднију имовину од свог оца. Томислав Николић, како пише на сајту Агенције, има нешто више њива и ливада од Радомира, али је далеко сиромашнији у некретнинама – има „само“ петособни стан од 190 квадрата, који је купио. Шеф државе је од свог сина добио на поклон и аутомобил “ауди 6”, произведен 2003. године. 

Импозантна је и површина објекта који је Николић пријавио као “летњу кухињу”, иако има чак 73 квадрата и величине је трособног стана.

Градоначелник Крагујевца, осим политичких, има и пољопривредних амбиција. У Бајчетини, према подацима које је доставио Агенцији, купио је нешто више од пет ари шуме. Власник је и винограда који се простире на плацу од око четири ара.

У родном селу свог оца такође је купио ливаду и њиву укупне површине око осам хектара.

Николић је и власник земље која се налази на територији града Крагујевца. На поклон је добио једну њиву и земљиште од око седам ари, док је остало купио.

Агенцији је пријавио да нема девизну штедњу, кола у свом власништву, као и да не користи стан у службене сврхе.

Према званичној биографији, Радомир Николић је радио као приватник, а затим као службеник у Комерцијалној банци и у ЈП „Србијагас“, где су просечне плате око 70.000 динара.

Детаљнијих података о његовом радном искуству и годинама које је провео на одређеном радном месту нема. Као градоначелник прима плату 126.000 динара. Николић је ожењен Милицом и имају троје деце.

Радомира Николића смо хтели да питамо како је стекао све што има и како се то постиже у Србији, али се јуче није јављао на телефон.

(Блиц)