Прочитај ми чланак

Радоичић пуштен из притвора, забрањен му одлазак на Косово

0

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања окривљеног М.Р. о разлозима за одређивање притвора, одбио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора из законских разлога прописаних одредбом члана 211 став 1 тачка 1 Законика о кривичном поступку, односно услед опасности од бекства, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Истовремено, према окривљеном М.Р. одређена је мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија, те му је наложено да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици.

Такође, од окривљеног М.Р. привремено је одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а окривљени је упозорен да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе.

Окривљеном М.Р. на терет се ставља извршење кривичног дела Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 4 и 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика у стицају са кривичним делом Учествовање у групи која изврши кривично дело из члана 349 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и кривичним делом Тешко дело против опште сигурности из члана 288 став 2 у вези са чланом 278 став 1 Кривичног законика.

Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења.

Подсећамо, бивши потпредседник Српске листе Милан Радоичић приведен је јуче од стране Управе криминалистичке полиције и њему је одређено задржавање од 48 часова.

Он је јавно признао да је учествовао у организацији групе која је у Бањској на северу Косова учествовала у оружаном сукобу са Косовском полицијом, приликом ког је убијен један припадник тзв. КП албанске националности и троје Срба, а рањено више особа.

Радоичић је у петак био у МУП-у да да изјаву у својству грађанина.