Прочитај ми чланак

Псовке и претње на седници СНС у Кикинди; Јованов: Нигде нећеш моћи да се запослиш

0

Дуже од годину дана траје сукоб у градском одбору СНС у Кикинди, који је кулминирао на састанку градског одбора одржаног 2. марта поводом изборне листе за градске изборе, наводе извори Нова.рс. На бурном састанку пале су претње и псовке.

Како наводе наши извори Миленко Јованов, потпредседник СНС на састанак је донео листу кандидата за одборнике без консултација са Павлом Марковим градоначелником, и председником градског одбора у Кикинди.

“Није никаква тајна да тај сукоб одавно постоји и да је градски одбор подељен на две струје, а сада је додатно подгрејан због тога што је Јованов прескочио Маркова”, каже саговорник Нова.рс који је присуствовао састанку.

Према његовим речима, градоначелник и народна посланица Александра Мајкић, који су на истој страни, демонстративно су са својим делом одбора напустили састанак.

На изласку, Александра Мајкић је опсовала мајку колегама из странке, на шта јој је Јованов добацио у истом маниру – псовком и уз поруку: “Нећеш моћи да се запослиш ни у јавном а ни у приватном сектору”.

Сукоб напредњака у Кикинди решен је трећег марта када је дошао председник покрајинског одбора СНС-а, Дамир Зубеница да смири ситуацију, после чега су направили компромис у вези са листом кандидата.


Нова.рс позвала је Миленка Јованова за коментар о сукобу са градоначелником Павлом Марковим, али он тврди да сукоба нема и да “не зна о чему причамо”.

На питање да ли је имао несугласице са градоначелником, Јованов је кратко одговорио са “боже ме сачувај!” У намери да дођемо до додатних информација, позвали смо и кабинет градоначелника Маркова, али је његова секретарица рекла да он није присутан и да данас не можемо добити изјаву од њега.

Преусмерила нас је на канцеларију одбора СНС, међутим, особа која се представила као “техничко особље” категорично је тврдила да никакав сукоб не постоји и да они раде нормално.

На питање, да ли осим ње “техничког особља” може неко да нам да изјаву, рекла је да тренутно никога нема, да она не може да коментарише, али је више пута поновила да сукоба нема.