Прочитај ми чланак

ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА: ДС подржао Јанковића,Тадић и Радуловић пред тешким одлукама

0

ДС не одустаје од преговора са СДС и Доста је било око подршке Саши Јанковићу на председничким изборима, пишу “Вечерње новости”.

glasanje-izbori-crna-gora

ДС не одустаје од преговора са СДС и Доста је било око подршке Саши Јанковићу на председничким изборима, пишу “Вечерње новости”.

Како наводи београдски лист, мале су шансе да се такав договор постигне.

“Иако Тадић има жесток отпор у СДС да стане иза Вука Јеремића, он размишља да ипак донесе такву одлуку, како би спасао посланички клуб. Наиме, један од његових пет посланика – Мирослав Алексић из Народног покрета Србије, са којим је СДС у коалицији – отворено је подржао Јеремића и практично се укључио у његову кампању. С друге стране, Тадић би у том случају могао да се суочи са побуном у сопственој странци, јер су Марко Ђуришић, Ненад Константиновић, Јован Ратковић и председник београдског СДС Александар Ивановић против подршке Јеремићу”, пишу “Новости”.

И Радуловић је у дилеми Јанковић-Јеремић „притиснут“ бројкама, које показују да је више од 70 одсто чланства и симпатизера „Доста је било“ за бившег шефа дипломатије.

“Према нашим информацијама, није искључено да ДЈБ, у случају да не буду расписани ванредни парламентарни избори у трку уђе са својим, трећим кандидатом демократске опозиције – Мирославом Миленовић, бившом чланицом Савета за борбу против корупције”, закључују “Новости”.