Прочитај ми чланак

Протестни скуп Српске радикалне странке у Сомбору

0

srs-31


Српска радикална странка одржала је протестни скуп и шетњу у Сомбору под слоганима „Слобода Шешељу“ и „Србија, па све остало!“, поручујући српској јавности да ће се одупрети сецесионизму и заузети место које јој припада на челу српске политике, као једина искрена, патриотска и државотворна странка.  

Окупљенима су се прво обратили председник Западнобачког округа Српске радикалне странке, Милан Шкрбић, чланови Прдседничког колегијума, Ђурађ Јакшић и Милан Ћук, председник Градског одбора Зрењанина, Саша Сантовац, а на крају и потпредседник Српске радикалне странке, Зоран Красић и заменик председника Српске радикалне странке, Немања Шаровић.                

Шаровић је поручио да је циљ радикала борба против актуелног режима. Поводом данашњег скупа у Новом Саду казао је да републичка власт на том скупу жели да се бори за власт са својим политичким и идеолошким истомишљеницима из ДС. „Између ДС и СНС нема никакве разлике, не боре се за то ко ће сачувати Војводину у границама Србије, већ ко ће наставити даље да је пљачка. Они који су се одрекли Косова и Метохије не могу бити патриоте и не могу сачувати ни српску Војводину“, поручио је Шаровић.

Красић је казао да, иако 90 одсто грађана није за ЕУ и НАТО, на власти су људи који терају народ тамо где неће. „Народ мора да се подигне. Ако не може седам и по милиона људи, ту је Српска радикална странка да подигне глас истине и правде. Коме ће сутра да буде боље уколико Немци узму Војводину, а Турци Рашку област“, упитао је Красић.

Шкрбић је истакао да радикалима прилази све више младих и нагласио да је једина алтернатива катастрофалном стању у земљи то да Српска радикална странка дође на власт и замени еврофанатике. Јакшић је поручио да је од одласка Шешеља  уследило пропадање Србије које није заобишло ни Сомбор, „град коме нису узели душу, али су му уништили привреду и продали су за шаку долара разним тајкунима хиљаде хектара најплоднијих ораница сомборскг атара“.

Ћук је истакао да Србија без Војводине не може и упозорио да велике аспирације Хрватске и Мађарске само чекају да домаћи издајници декларацијама и резолуцијама створе простор за даљи сецесионизам. Сантовац је упозорио да СНС и ДС раде на томе да Војводина постане република, али да ће се српски радикали томе одлучно супротставити!