Прочитај ми чланак

Напредњаци из Сомбора беже од бесних Београђана – и то није све (ВИДЕО)

0

Напредњаци из целе Војводине су ангажовани како би кампања за београдске изборе била што успешнија, али не знају шта их у главном граду чека. Већ смо видели како су се провели Зрењанинци, Новосађани или Суботичани, запослени у тамошњим јавним предузећима после тумарања у Београду, а сада су и Сомборци осетили на својој кожу да грађани престонице не желе уплитања са стране на локалу и буквално су их отерали кући.

Али кренимо редом.

Супруг доскорашње државне секретарке за пољопривреду, Срђан Голубовић, настањен у Сомбору, снимљен је како евидентира грађане Београда и проверава њихову „оданост” владајућој, Српској напредној странци, објавио је локални портал Соинфо.орг.

Координатор бирачког места Стапар, је звезда снимка објављеног на друштвеним мрежама названог „Напредњаци беже од бесних грађана Београда“.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели MiILION (@miilion_srbijaprotivnasilja)

Срђан Голубовић, супруг бивше градоначелнице, данас покрајинске посланице Душанке Голубовић, појављује се у главној улози „пописивача“ чланства и присталица Српске напредне странке који се на улицама престонице сусреће са прилично неочекиваном реакцијом љутите грађанке.

Она уз активирано снимање на телефону од њега захтева објашњење по ком основу и списку долазе људима на адресу. Пошто је очигледно да Голубовић и сарадница нису имали ваљан одговор „за камеру“, преостало им је само да се жустрим корацима удаље са места „пресретања“ становнице Београда. Нису се обазирли чак ни на довикивања попут „што бежите“ и „поделили сте народ“…

Претходних дана, у престоници је боравила и екипа сомборских промотера Српске напредне странке, који су у препознатљивим белим јакницама заузели места за штандовима, рекло би се постављеним на бројним београдским локацијама.

Промо тим предводио је одборник СНС Дејан Ђурковић, високо позиционирани кадар у државном водопривредном предузећу.

Инстаграм објава показује да у изабраној групи, која је за потребе кампање у Београд отпутовала радним даном, не мањка запослених у јавном сектору. Интересатно би било чути како је њихов изостанак са посла челници образлажу челници јавних предузећа и установа у Сомбору.

СОинфо.орг портал је обавештен да сомборски тимови СНС у Београду нису најзадовољнији последњим излетом и да су храбро иступили по повратку са задатка. Затражили су од локалних повереника, како кажу „зли језици“ из владајуће странке, да им се обезбеде бољи услови рада у наставку ангажовања у кампањи за Београд.

Хакери напали Соинфо, једини независни медиј у Сомбору

И ту су онда почели проблеми јединог независног медија у Сомбору, портала Соинфо.орг, који је се нашао на мети хакера и редакција не може већ два дана да објављује актуелне информације. Сам приступ сајту је онемогућен или отежан, док је отварање вести путем друштвених мрежа немогуће.

Како је објављено, ДДоС напад је почео у понедељак, око 22.30 часова, а за само сат-два упућено је више од 35 милиона захтева за приступ сајту са различитих ИП адреса из неколико држава.

– ДДоС напад потврдио је и хостинг провајдер који користимо, и обавестио нас је да су контактирани провајдери са којих напади долазе. Молимо вас за стрпљење и разумевање – наводе у Соинфо и за 021.рс да напад траје и даље, те да се ради на решавању проблема.

– Ми смо мали сајт, нисмо очекивали да ће нам се догодити овакав ДДоС напад, али изгледа да се и то дешава. Ово траје већ неких 12 сати, доста је чудно и изгледа да нико није сигуран – поручују из редакције овог локалног медија.