Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ СЕ НАСТАВЉАЈУ Ослобођење: „Ово је само почетак“

0

Из покрета Ослобођење данас су честитали народу Србије на најављеним повлачењима закона о експропријацији и изменама закона о референдуму, али и позвали да се не одустаје од даљих протеста. „Ово је само почетак“, истакао је том приликом генерални секретар тог покрета, Никола Косовић.

Он је позвао да са протест настави све док се не донесе трајна забрана експлоатације литијума у Србији и док „Рио Тинто не напусти нашу земљу“.

„То би била једина права победа. Вучићу не треба веровати, ово повлачење закона је тек тактички маневар. Већ сутра ће СНС наћи нови начин да спроведе шта су намерили“, објашњава Косовић.

Из покрета Ослобођење кажу да подржавају захтев покрета „Заштитимо Јадар и Рађевину“ из Лознице, да се протести наставе док се не испослује трајно укидање пројекта „Јадар“ и забрана свих геолошких истраживања.

Према Косовићевим речима, успех протеста је показао да се режим плаши грађана на улици.

„Од почетка наш покрет тврди да победу над овим криминалним режимом нећемо стећи на намештеним и лажним изборима, нити кроз окупиране институције, већ искључиво слогом и снагом народа на улици, кроз све методе грађанске непослушности које су нам на располагању“, каже генерални секретар Ослобођења.

Тек након смене режима би се, према његовим речима, стекли услови за организацију слободних избора.

„Ми слободне и поштене изборе нисмо имали од 2012. године и нећемо их ни имати док год је СНС на власти. Мафија неће организовати изборе које може да изгуби“, објашњава Косовић.

Према његовој оцени, режим је у дефанзиви и грађани сада не би требало да стану.

„Постоји снага да се протестује даље, прво до одласка Рио Тинта, а затим и до смене криминалног режима Александра Вучића. Наш покрет ће се придружити даљим протестима“, закључује Никола Косовић.