Прочитај ми чланак

Ослобођење: Тужилаштво да реагује поводом претњи смрћу Млађану Ђорђевићу

0

Покрет Ослобођење позвао је данас тужилаштво да реагује поводом претњи смрћу председнику тог покрета Млађану Ђорђевићу које већ неколико месеци путем друштвених мрежа пристижу на његову адресу од извесног Добрице Ристића, те да дотичног приведе и адекватно санкционише.

„Још 28. фебруара адвокат Ђорђе Шекуларац поднео је кривичну пријаву против Добрице Ристића Вишем јавном тужилаштву – Тужилаштву за високотехнолошки криминал, тужиоцу Мирјани Стајковац. Тужилаштво није реаговало, иако је законом обавезно то да учини у најкраћем року. Прва допуна тужбе са ургенцијом за хитно поступање поднета је 13. марта, а друга десет дана касније. Једини одговор из Тужилаштва је да је предмет прослеђен МУП-у како би се утврдило ко је лице Добрица Ристић“, стоји у саопштењу Ослобођења.

Како је наведено, Добрица Ристић је више пута путем друштвене мреже Твитер поручио Ђорђевићу да га „чека метак”, да ће „лежати у погребним кочијама”, те да ће му „киселина бити сасута у лице, јер није вредан ни пишљивог метка”.

„Да ли је потребно ново политичко убиство у Србији како би се државни органи дозвали памети и реаговали? Уколико је тужилаштву потребна помоћ у лоцирању Добрице Ристића, упућујемо их на чињеницу да живи у Ковачевцу код Младеновца, да је запослен у јавном предузећу Железнице Србије и да подржава и грчевито брани лик и дело издајника Александра Вучића. А свима осталима који размишљају да крену путем Ристића поручујемо да нас њихове претње не плаше, те да борба против лоповске власти никада неће престати“, истичу у покрету Ослобођење.

„Да ли Ристић има заштиту државних функционера и својих партијских сабораца? Да ли је он само још један у низу трбухозборац Сандре Божић, Небојше Бакареца и сличних појава које би се насилно обрачунавале с неистомишљеницима? Како било, поручујемо им да је ослобођење близу и гарантујемо да ће у Забели бити довољно места за све њих“, закључили су у саопштењу представници покрета Ослобођење.

Подсетимо, према тренутно важећем законодавству, особама које путем друштвених мрежа постављају претеће поруке прети вишегодишња казна затвора, а за најтеже облике је запрећена од две до 12 година.