Прочитај ми чланак

БЕОГРАД: Народ за бојкот – отпор против Весића и Вучића и даље сваке суботе ВИДЕО

0

Протест у Београду, који се ове суботе одржава под називом „Путевима Весићевих рушевина“, почео је на платоу испред Филозофског факулета, а један од организатора, професорка Биолошког факултета Биљана Стојковић поручила је да је порука скупа јасна – бојкот избора.

ФОТО: Србин.инфо

„Нећемо да излазимо на изборе у којима смо унапред нуле, у којима се наш глас не чује“, рекла је она. Стојковић је објаснила да ће учесници протеста, у шетњи до „Београда на води“ посетити „иконе ове корумпиране власти“. „То су рупе, радови који коштају милионе евра, а вреде ништа. То су симболи корупције. Обићићемо неке од Весићевих симбола.

Иза тога лежи дебела корупција“, истакла је она.

Урбаниста Марин Крешић је указао да је Београд после скоро два века од доношења Устава дочекао да га власт крши и да руши град. „То је једна интересна група, онај фрфљави усплахирени патуљак је само фигура. Та велика група, они мрзе Београд“, нагласио је Крешић. Он је навео да постоје три разлога због којих та интересна група руши град. Први је, како је рекао, нескривена корупција кроз намештене тендере.

Други је по систему „за другаре“ секу се шуме и отварају локације за пријатеље, а трећи је на силу прављење пешачких зона, што је и најгоре. „Испретурали су саобраћај у читавом граду, укинули линије. Решили су да ово не буде центар града, у својој имбецилној идеји да то буде „Београд на води“, напоменуо је Крешић.

ФОТО: Србин.инфо

Он је додао да инвеститори „Београда на води“ нису никакви Арапи, него су ти људи „себи поклонили баснословно скупо земљиште бесплатно“, а грађани ће то плаћати следећих деценија. „То што се дешава у Београду, у суштини се дешава у целој Србији.

Заузеи су све, обесмислили институције и безбрижно се башкаре. Томе ће доћи крај, биће слободна Србија. Неће сад у априлу, то је фалсификат од избора и подвала!, закључио је Крешић.