Прочитај ми чланак

Прогнани Срби своју Платформу за КиМ носе Иринеју и Николићу

0

Савез удружења расељених са Косова и Метохије у Србији и Црној Гори ускоро ће државном врху Србије, САНУ и Српској православној цркви предати своју Платформу за Косово и Метохију.

Миленко Јовановић, један о челника расељеничког Савеза казао је да се израда Платформе приводи крају, те да ће након коначног усаглашавања њеног садржаја најпре бити уручена Његовој Светости патријарху СПЦ господину Иринеју и председнику Србије Томиславу Николићу, а онда и премијеру, посланичким клубовима, Српској академији наука и другим релевантним институцијама у Србији .

Јовановић је подсетио да је Савез удружења расељених дао невосмислену подршку Платформи председника Николића, као и Резолуцији за КиМ коју је усвојила Скупштина Србија, те да је циљ Платформе прогнаних да помогне држави у одбрани суверенитета и територијалног интегритета и заштити српског народа у покрајини.

-У централној Србији и Црној Гори живи преко 260.000 прогнаних са Космета и сматрамо да се наш глас мора чути а наш став уважити.Исто као што се мора уважити и став преосталих око 100 хиљада Срба који живе на Космету – казао је Јовановић.

Он је нагласио да ће своје ставове у вези са проблелмом Косова и Метохије расељенички Савез прецизирати управо кроз Платформу прогнаних са КиМ, а они ће, каже, бити у духу Устава Србије и Резолуције СБ УН 1244. Захтев расељених биће да се државни врх тих ставова придржава у дијалогу са представнцима привремених институција у Приштини и међународним факторима – подвукао је Јовановић, уз напомену да се у вези са садржајем Платофрме консултују представници свих расељеничких асоцијација у Србији и у Црној Гори.

(ИН4С)