Прочитај ми чланак

Проф. др А. Ђикић: Због Мила Србима могу да преотму Дечане и Пећку патријаршију

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, био је председник Српског националног форума, из Грачанице, професор Приштинског универзитета, измештеног у северном делу Косовске Митровице, др Александар Ђикић.

Тема емисије је била покушај одузимање храмова и светиња Српској Православној Цркви у Црној Гори и на Косову и Метохији.

У емисији се говорило и о крађи гласаова на референдуму, 2006. године, после којег се Црна Гора отцепила од Србије, о природи власти у ЦГ и Милу Ђукановићу, дискриминацији Срба у Црној Гори и намери албанских власти на Космету да на сличан начин као милогорски режим преотме светиње и храмове СПЦ, односу српског народа према својој држави; као ЕУ интересној заједници у корист Немачке, албанским властима и опозицији на КиМ и „мини Шенгену”, српским пасошима које поседују Срби на КиМ и албанским именама на Космету; односно о НВО сектору на Космету, Националном форуму из Грачанице и српским интелектуалцима на КиМ, наталитету Срба и Албанаца у јужној српској покрајини, учешћу Срба у окупаторско-шиптарским органима власти, Српској листи и српској опозицији на КиМ, америчким председничким изборима и могућем договору Владимира Путина и Доналда Трампа у вези Балкана.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.