Прочитај ми чланак

Приведени Београђанин: Активисти СНС су дошли на моја врата, с мојим подацима…

0

"Полицајци су ме питали шта сам ово направио, да њих сада притискају са врха, те да не знају шта да раде", рекао је Илија Јовичић, приведени грађанин који је активистима Српске напредне странке узео папир на коме су били лични подаци његове супруге и њега.

Наиме, присталице СНС су на врата грађанина позвонили јуче у поподневним часовима. У разговору са њима он је схватио да имају све његове личне податке, укључујући и матични број.

– Дошле су две жене из СНС са папирима на којима је писало име моје жене и моје и наши лични подаци. Питао сам их одакле им ти папири, да ли су из Републичког органа или изборне комисије, рекле су ми само да су „затекле папире, и да су из странке“. Тада сам им папир отргао из руке и затворио улазна врата. Међутим, грешком сам узео три листа, јер сам био под стресом. Видео сам да се моје налази само на првом и истог тренутку сам отворио врата и вратио им остала два папира – каже он.

Он истиче да су после пет минута два полицајца закуцала на његова врата.

– Полицајци су ми рекли „шта си ово направио, сад нас притискају са врха“. Више од пола сата нису знали шта ће да раде са мном. Узели су ми изјаву и чекали наређења од шефа шта даље. На крају, он их је звао и заједно смо отишли у полицијску станицу Чукарица. Кад смо стигли, шеф ми је рекао како је ово отишло до самог врха – препричава Јовичић и додаје да су према њему били скроз коректни.

У станици, полиција ме је питала да ли сам члан странке као и да ли ме плаћа Драган Ђилас, присећа се он.

– Коме ја могу да претим Ђиласом. Ја њега не знам, а и шта он може њима да уради? Какве глупости. Питали су ме и да ли сам члан странке. Рекао сам им да не подржавам СНС и да никад нисам, као и да сам ово урадио само јер неко злоупотребљава моје податке – рекао је он.

Адвокат Владимир Тодорић рекао је за Директно.рс да су Јовичића покушали да задрже у полицијској станици.

– Хтели су да га задрже све док не дође тужулац, међутим, рекао сам им да, пошто су узели изјаву од њега, немају основа за то, па су га пустили – рекао је Тодорић.

Јовичић је у полицијској станици укупно провео око два сата.

– Иначе сам лажно оптужен да сам отимао неке телефоне. Нисам ни видео никакав телефон. Није било лако извући те папире јер су били на некој фасцикли, само сам их узео без икаквог отимања и опсовао Вучића, а оне су рекле да сам њих. Нисам, него председника, мислим, он је узурпирао функцију председника – напомиње је Јовичић.