Прочитај ми чланак

Приштина: Дачић по праву рођења треба да гласа у Призрену

0

ivica-dacic-premijer
(Фонет)

Уколико буде на листи косметских гласача, моћи ће да гласа у месту где је рођен или регистрован, односно у Призрену, чиме би се дала подршка принципу разноликости у једном од најлепших градова Космета и Балкана, каже Сељими, функционер у окупаторској шиптарској влади.

Сељими је рекао да се избори први пут организују на целом Космету, укључујући и општине на северу.

„Први пут имамо и потпуну посвећеност владе у Приштини, ЕУ и Србије да гласање буде једнообразно на целом Космету, у складу са нашим изборним законом , за тела која ће функционисати у оквиру  нашег уставног система. То може да буде кључни тренутак у стабилизацији односа на Балкану“, рекао је Сељими.

Говорећи о могућности да споразум о телекомуникацијама буде ускоро постигнут, Сељими је рекао да ће окупаторска шиптарска власт имати сопствени позивни број чим то буде технички могуће, као и да Србија не може да добије слободан и потпун приступ тржишту мобилне телефоније Космета на, како се изразио, „неконкурентан начин“.

Сељими је рекао да није видео саопштење да ће Срби са Космета задужени за спровођење Бриселског споразума прекинути активности ако Приштина настави хапшење Срба, али је додао да Приштина не хапси Србе.

„Последње хапшење осумњиченог на северу спровеле су полицијске снаге ЕУ. Јасно је да када убрзо ступи на снагу Закон о амнестији, хиљаде косовских Срба ће бити третиране као „табула раза“ у садашњем уставном поретку.

Само извршиоци најтежих кривичних дела који су покушали или извршили убиства, они који су напали представнике међународне заједнице или сличних преступа имаће разлог да страхују од наше полиције или Еулекса“, рекао је он.