Прочитај ми чланак

ПРИПРЕМА ЛИ СЕ нови ДОС?

0

Драган Ђилас казао је да опозиција у Србији мора да се удружи у чврст савез. Истраживали смо колико је реално да се то заиста и догоди.

Другопласирани на београдским изборима жели на позицију број један.

Wikimedia Commons

„Требало би направити савез који би имао заједничко председништво и стручне тимове за различите области. Избори у Београду показали су да је уједињење опозиције у један савез, једино решење за промене у Србији“, рекао је Драган Ђилас.

Има ли бивши градоначелник Београда подршку? Има од некадашњег председника Србије Бориса Тадића. Из његове странке поручују:

„Наступ свих проевропских странака и покрета али и угледних људи у једном блоку и зато је нужно да сви седнемо за један сто и дефинисемо циљеве. Добро је да се не говори о лидерству јер то користи само Вучићу“.

А када ће се сести за тај сто?

„Нама је сметало шо нисмо видели концепте промене које желимо и овде смо отворени за то. За сада то нисмо видели али је та прича о сујетама прва иако не би требало, хајде да вдимо концепт“, каже Добрица Веселиновић из Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“.

У ДС-у још, изгледа, нису спремни да стану пред камере. Зато у писаном одговору објашњавају да најпре морају да среде своје редове.

Неопходна је унутарстраначка реформа у склопу које це бити одрзани избори који ће ојачати странку, а након тога смо спремни да разговарамо о различитим предлозима, а све у циљу стварања ефикасне и уверљиве алтернативе овој власти

А да ли ће баш сви бивши лидери ДС-а успети поново да седну за исти сто? Последњи пут то су урадили пре две године.