Прочитај ми чланак

ПРЕТУЧЕНИ Срђан Марковић показао модрице и поручио – ово је поздрав од Вучића

0

Он је после инцидента испред Председништва завршио у Ургентном центру, а како каже констатоване су му повреде нагњечење ребара и нагњечење левог потиљачног дела главе.

Студент Срђан Марковић и један од организатора протеста „1 од 5 милиона“, којег је у суботу увече напало обезбеђење испред зграде Председништва, подигао је мајицу на конференцији за медије и показао модрице које је задобио у пределу стомака и ребара.

Опозицији је поручио да не учествује у фарси и имитацији дијалога.

„Ово је власт Александра Вучића, власт страховладе, претње и пребијања“, рекао је Марковић показујући модрице које је добио после сукоба са обезбеђењем испред зграде Председништва током протеста „1 од 5 милиона“.

Он је после инцидента испред Председништва завршио у Ургентном центру, а како каже констатоване су му повреде нагњечење ребара и нагњечење левог потиљачног дела главе.

Кошкање и ударци испред Председништва, организатор протеста завршио у Ургентном

Марковић је рекао да испред Председништва највероватније нису биле само Кобре, већ и додатно обезбеђење и од ВБА затражио одговор ко је у суботу вече био дежурни старешина и ко је издао наређење да се он пребије и баци преко ограде. Затражио је и одговорност за, како каже, непотребну и нелегулну примену силе.

„Грађани су били мирни и држали су се договора, никога нису нападали“, истакао је Марковић.

Поновио је да је са полицијом и припадницима обезбеђења постојао усмени договор да се испред улаза у Председништво оставе захтеви за одржавање фер избора, али је тај договор, како каже, прекршен.

„Да ли је то показатељ како би изгледао сваки договор? Да ли то значи да у тренутку када треба да се спроведе договор са властима, онда је пуј пике – не важи?“, упитао је Марковић.

Председника Александра Вучића и владајућу странку оптужио је да пред камерама покушавају да прикрију насиље над неистомишљеницима имитацијом дијалога, а опозицији је поручио да седењем за истим столом подржава ту имитацију.

„Господо Вучићева, имате 42 рачке и рок до 1. септембра. Или испуните или бојкот. За округлим столом нема преговора, или 42 тачке или бојкот. Позивамо опозицију да не буде саучесник у фарси и не буде алиби Александру Вучићу“, поручио је Марковић.

Он је прекинуо конференцију после питања новинарке Пинка и оптужбе да је позивао на насилан упад у зграду Председништва.

https://twitter.com/srbininfo/status/1160482487933554688?s=20