Прочитај ми чланак

ПРЕТИ ЦЕПАЊЕ СПС-а: Дачић и његове шлихтаре

0

Социјалистичка партија Србије никада није била у горој ситуацији - рачун је у блокади, нема пара за плате, а социјалистима из одбора широм Србије на телефонске позиве лидер странке Ивица Дачић неће ни да се јави.

Novica-Toncev

Социјалистичка партија Србије никада није била у горој ситуацији – рачун је у блокади, нема пара за плате, а социјалистима из одбора широм Србије на телефонске позиве лидер странке Ивица Дачић неће ни да се јави. Због свега тога, поделе у СПС-у су све дубље и озбиљно прете да поцепају странку, сазнаје „Ало!“.

Смејаће нам се сви ако Дијана буде министар
Новица Тончев осуо је паљбу и по потпредседници Дијани Вукомановић. – Пишу медији да ће Дијана бити министарка просвете, па стварно немам речи. Треба да нам се смеју родитељи и ђаци 1. септембра. Какав пример деци даје неко ко се побије са колегиницом усред бела дана? – каже он.

Према сазнањима нашег листа, рачун странке већ неко време је у блокади, плате запосленима у странци касне, док су многи страначки одбори препуштени сами себи и једва опстају.

– Општи је хаос у странци. Велике су поделе и свађе, а туча Вукомановићеве и Петровићеве није ништа у односу на оно шта ће тек да буде – каже наш извор из врха странке и додаје да „омладина чврсто стоји уз Бранка Ружића и Новицу Тончева“, док су искуснији, Дијана Вукомановић, Славица Ђукић Дејановић и Жарко Обрадовић, на страни Ивице Дачића.

Функционер СПС-а Новица Тончев за „Ало!“ потврђује да је ситуација у СПС-у катастрофална.

– Стање у СПС-у није сјајно, а то јавност може да види и без мене. Рачун нам је у блокади за око 900.000 динара, нико неће да се дохвати новчаника да то реши. Не бих именовао никога посебно, али добро се зна коме је све ова партија омогућила сладак живот и у које фотеље – каже Тончев, коме је Ивица Дачић обећао потпредседничку функцију уколико оствари добар резултат на изборима, што је он у Сурдулици урадио.

– Прочитао сам да друг Мрка каже да не може да се сети ко сам ја, али му не замерам. Године чине своје. Треба преформулисати питање и питати га у којој то општини СПС три пута узастопно има најбољи резултат. Можда се тада сети ко је Новица Тончев. То је иначе нови манир у СПС-у – кад им требају гласови и помоћ, ти си им друг, а кад друг потегне нека питања, онда им се меморија поквари – каже он.

Веома је забринут за будућност странке и, како каже, „хоће ли она опстати или ће се поцепати зависи искључиво од Ивице Дачића“.

– Сваког дана ме зову социјалисти из одбора широм Србије и питају шта се код нас дешава. Кажу, само Ружић и ја се јављамо, а остали другови неће да им се јаве – тврди он.

© Sputnik/ Сергеј Мамонтов

© Sputnik/ Сергеј Мамонтов

Тончев замера и то што никако да се одржи седница Председништва на којој би он све ово могао у лице да каже партијским друговима и шефу странке Ивици Дачићу.

– Дачић и сви што му се шлихтају по цео дан размишљају овако: „Имамо ми сигурних 10 одсто и можемо да радимо шта хоћемо, и да се бијемо ако треба“. Е па, другови, погрешно размишљате. И ДС је имао 25, па се сада бори за цензус. Гласови су код нас ван Београда, које ви не познајете када се заврше избори. Сетимо се како су причу завршили СПО и ЈУЛ – каже он.