Прочитај ми чланак

Премијер Дачић: У праву су они који кажу да Хашки трибунал није суд

0

Ослобађајућа пресуда хрватским генералима потврђује тврддње да суд у Хагу испуњава унапред задате политичке задатке, рекао је председник Владе Србије.

Премијер и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је, коментаришући ослобађајућу пресуду Хашког трибунала за хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача, рекао да ова пресуда потврђује тврдње према којима Хашки трибунал није суд.

„То потврђује тврдње оних који кажу да Хашки трибунал није суд, већ да испуњава унапред задате политичке задатке“, рекао је председник Владе Србије на почетку састанка са шефом Еулекса Хавијером  де Марњаком данас у Влади Србије.

Српска напредна странка (СНС) сматра да су одлуком Хашког трибунала да се ослободе хрватски генерали Анте Готовина и Младен Маркач легализовани страшни злочини почињени над српским народом у акцији „Олуја“.

„Ова одлука показала је да се у Хашком трибуналу, ипак, чешће доносе политичке, а не правне одлуке“, саопштено је из странке чији је лидер први потпредседник српске владе и минстар одбране Александар Вучић.

СНС, која чини окосницу владајуће коалиције у Србији, истиче да, „без обзира на пресуду Хашког трибунала, нико не може да поништи оно што се догодило и натера да се заборави да је у ‘Олуји’ убијено на хиљаде цивила, деце, жена, стараца, да је са огњишта протерано целокупно српско становништво, да су им домови опљачкани и спаљени“.

 

(Курир)