Прочитај ми чланак

Председник Хрватске: Србија споразумом с Косовом показала куда иде

0

ivo_josipovic_0

 

Председник Хрватске Иво Јосиповић је оценио да је Србија споразумом с Косовом показала у којем правцу ће ићи њена политика.

„Србија је направила важан корак – регионално и европски важан, то је корак ка споразуму с Косовом. Тиме је показала у којем правцу ће ићи њена политика и ту треба бити доследан“, рекао је хрватски председник у интервјуу за Ал Џазиру, а преноси агенција Бета.

Он је поручио да је „пријатељски савет“ да је европски пут у интересу сваке државе југоистока Европе, те и потези који у „једном тренутку изазивају неразумевање“ јесу потези на добром путу. Јосиповић је додао и да се нада да ће Србија користити туђа
искустава на путу ка ЕУ.

Говорећи о догађањима у Хрватској у последња два месеца – скидање двојезичних табли и одржавању колоне сећања, Јосиповић је рекао да ти догађаји у суштини „нису утицали на односе са Србијом“.

Сва збивања у Вуковару у протекла два месеца била су неуспешни „покушај уношења раздора у национално ткиво“ Хрватске, казао је он.

„Срећом, реакције су биле супротне. Видели сте рекацију медија и виђенијих људи о томе, оне су биле негативне“, рекао је хрватски председник.

 

(Бета)