Прочитај ми чланак

Позив премијеру да летује у Пироту

0

Vladan Vasic-t

Председник Општине Пирот Владан Васић позвао је премијера Србије Александра Вучића да посети тај град и ту проведе свој одмор.

Владан Васић је премијера позвао у Пирот након што је та општина проглашена за изузетну дестинацију Европе у Србији за 2015. годину, преноси Танјуг.

„С обзиром на то да је у току акција ‘Моја Србија’, позивам премијера да посети Пирот и свој одмор проведе овде, с обзиром на то да је наша општина верификована као једна од најбољих туристичких дестинација у Европи“, рекао је Васић у Медија центру Дома културе.

Пирот је на националном конкурсу Туристичке организације Србије и Европске комисије, чији су резултати објављени јуче, проглашен изузетном дестинацијом Европе у Србији.

Васић је истакао да је награда дошла у праве руке, јер је протеклих година много учињено у промоцији пиротских брендова попут пиротског качкаваља, пиротске пеглане кобасице, пиротског роштиља и многих других специјалитета.

Директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков рекао је да је конкуренција била веома јака и да су град Лесковац и општина Сјеница, који су добили пратеће награде, такође имали пуно производа који су могли да парирају пиротским специјалитетима.

 

RTS