Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ МЕСЕЦ И ПО Шапић о Лукасовом вређању Жаклине

0

"Жаклина Таталовић се Аци Лукасу обратила на један начин, а он јој је одговорио на потпуно други, некултуран и не баш паметан начин. Осуђујем такво понашање и морам да напоменем да никада нећу дозволити да једна женска особа буде у мом присуству физички угрожена", рекао је председник Српског патриотског савеза (СПАС).

Прошло је више од месец дана откако је фолкер Аца Лукас у емисији „Хит твит“ простачки извређао новинарку телевизије Н1 Жаклину Таталовић, и то пред лидером СПАС-а Александром Шапићем, који је погнуте главе посматрао вербално иживљавање, спустио је главу и није реаговао.

Foto: Printscreen/Tv Pink

Многи су се питали зашто је изостала адекватна реакција којом би било осуђено такво понашање, а данас, месец и по касније, приликом гостовања на телевизији Н1, Шапић је нешто више рекао о том инциденту и недопустивом понашању у ТВ емисији.

– Седео сам са Ацом Лукасом у студију и у емисији у којој нисам бирао теме, а у емисији у којој је дошло до тих речи на рачун Жаклине Таталовић. Она му се обратила на један начин путем Твитера, где изриче политичке и личне ставове, Аца Лукас јој је одговорио на неки други, некултуран и не баш паметан начин. И ту се све завршава. Ако хоћемо равноправност између полова, онда треба да дозволимо размену мишљења као што је било у поменутој емисији. Рекао сам већ, не мислим да је то био паметан начин, штавише био је некултуран – рекао је Шапић.

Поновио је да такво обраћање није било примерено…

– Да се разумемо, није дошла шминкерка да нашминка Ацу Лукаса, он јој ударио шамар, а ја окренуо главу. Није реаговао примерено и водитељка га је прекинула. Ја заиста мислим да сам показао да не припадам том начину комуникације, жао ми је што су такве ствари изречене на рачун једне особе. Аца Лукас се после два дана извинио, било све вулгарно и неваспитано, што је он сам између осталог и рекао – рекао је председник општине Нови Београд и додао:

– Покушао сам да објасним да не постоји женска особа која је била физички угрожена у мом присуству. Изузетно је ружно и осуђујем такво понашање, које је било осуђено у истом тренутку од водитељке. Ако бисте нешто више тражили од мене, могли бисмо да одемо у неку другу крајност и кажемо да је реч о намештаљки. Никада се нисам понашао на такав начин и не бих дозволио да нека женска особа буде угрожена, а ово… Па знате, то је та равноправност полова – додао је Шапић.