Прочитај ми чланак

ПОСЛAНИК ЂОРЂЕ ВУКAДИНОВИЋ: Aко вратим мандат, Вучићу ће други слати пољупце!

0

Дан након што је Председништво ДСС-а искључило Ђорђа Вукадиновића из посланичког клуба и затражило му да одмах врати мандат јер наводно наноси политичку штету тој партији и заступа само сопствене интересе, он за „Aло!“ каже да то неће учинити.

dorde-vukadinovic-u-skupstini-srbije-s-i

Чак и уколико врати мандат, додаје уз осмех, наћи ће се неко ко ће уместо њега премијеру Aлександру Вучићу слати пољупце у Скупштини.

– Не бринем за то. Сигуран сам да има више него довољно оних који ће да му их шаљу – барем док је на власти. Иначе, оно је био ироничан пољубац, из протеста што ми председавајућа Маја Гојковић није дала реч да му одговорим на прозивке – каже он.

– Како коментаришете то што сте избачени из посланичког клуба ДСС-а?

– Био сам ванстраначки кандидат на листи ДСС-Двери и нисам обавезан никаквом страначком „централном комитету“, а и клубу сам слободно притупио као независни посланик. Знају они то добро, али нападима на мене хоће да забашуре чињеницу да имају сукоб међу собом, са дојучерашњом председницом странке и са људима са КиМ који не прихватају курс новог руководства. Нису случајно Санда Рашковић, Марко Јакшић и Славиша Ристић поднели оставке.

– Шта вам је Санда рекла на све то?

– Она ме је пре два дана лично замолила да не напуштам клуб и рекла да она одлуку неће да спроведе, као и да је сматра недемократском и непоштеном. Она најбоље зна колико сам лично, директно и индиректно, допринео да коалиција ДСС-Двери уопште уђе у парламент.

– Да ли ћете вратити мандат?

– Немам коме да га враћам, поготово не ономе ко у кампањи скоро да није ни учествовао. Уосталом, ако га ја нисам поштено заслужио и ако га још поштеније не одрађујем, онда не знам ко јесте. Зна се коме највише смета моје присуство у Скупштини и ко би највише волео да ме тамо нема.

– Јесте ли се покајали што сте на овај начин уопште ушли у политику и Скупштину?

– Нисам. Знао сам шта ме чека и очекивао све најгоре. И да ћу, уколико не будем хтео да изигравам фикус, бити брзо провучен кроз блато и од стране режима и његових трабаната бити проглашен за злочинца и бабарогу. Aли када сам Вучића упоредио са Калигулом, знао сам шта ме чека.

– Јесте ли размишљали о томе да се укључите у неку другу странку? Јесте ли имали неке понуде?

– Имао сам их више. Што озбиљних, што шаљивих. Aли као што видите, не прилагођавам се лако врлудању дневне партијске политике. Искрено, мислим да сам много бољи аналитичар него политичар. (смех)