Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИЦИ СЕ НА ТРЕНУТАК ИЗМИРИЛИ: Масовно туцање јаја у Скупштини Србије

0

Највећи хришћански празник Васкрс повезао је политичке противнике у Скупштини Србије, па су тако посланици владајуће коалиције и опозиције решили да у празничној атмосфери закопају ратне секире и одмере снаге куцкајући се јајима. Иако је најузбудљивији двобој био између посланица СПС и СРС Стефане Миладиновић и Вјерице Радете, које су малтене имале јаја идентичне јачине, образ социјалиста ипак је осветлила Миладиновићева.

ГОРДАНА ЧОМИЋ (ДС) ВС МАРИЈА ОБРАДОВИЋ (СНС)

Уместо да изаберу јаја офарбана у духу странке из које долазе, посланица СНС Марија Обрадовић за себе је одабрала жуто јаје, док је посланица ДС Гордана Чомић изабрала плаво. У жару борбе Обрадовићева је прва прогласила изједначен резултат – 1:1, али ју је посланица демократа брзо исправила.

Фото: А.С.

– 2:1 – рекла је Чомићева и додала: „Жуто победило“.

Након што је победило јаје жуте боје које је одабрала Обрадовићева, посланица СНС у шали је добацила:

– Свашта може да значи то жуто јаје.

Чомићева и Обрадовићева су потом једна другој честитале Васкрс и пожелеле све најбоље, а победничко жуто јаје остало је у власништву посланице СНС.

СТЕФАНА МИЛАДИНОВИЋ (СПС) ВС ВЈЕРИЦА РАДЕТА (СРС)

Након што је посланица СРС Вјерица Радета симболично одабрала јаје плаве боје, исто је урадила и посланица СПС Стефана Миладиновић, која је из корпице извукла црвено. Како је политичко, али и животно искуство на страни Радете, она је прва „тукла“, али је пре тога лизнула врх како би се уверила да је све спремно. Не скидајући осмех с лица, Радета је приметила да је њена млађа колегиница толико стегла јаје да се оно у једном тренутку није ни видело.

 

ДВЕРИ: Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!

У име председника Двери, Бошка Обрадовића и руководства покрета честитамо вам највећи хришћански празник Васкрсење Господа Исуса Христа са жељом да у миру, здрављу и љубави проведете ове празничне и све предстојеће дане.
Уједно вам представљамо и 14. број ел.билтена под називом Породични гласник у коме ћете наћи издвојене најважније активности из претходног месеца.
–         Преузмите ПДФ 14. броја Породичног гласника
–         Прочитајте онлајн 14. број Породичног гласника

– Види како га је сакрила – рекла је Радета и претрпела први ударац. Миладиновићева је брже-боље себе прогласила победницом, али је Радета додала:

– Не, не, ниси победила, један један је сада.

Иако је изгледало да ће посланица СПС претрпети пораз, ипак је остала боља, јер јој је једна страна јајета остала неоштећена.

– Бар нисам изгубила као неки – рекла је Миладиновићева, алудирајући на страначког колегу Дејана Раденковића, који је претходно изгубио.

 

 

ВЛАДИМИР МАРИНКОВИЋ (СДПС) ВС МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ (СРС)

Наоружан позитивном енергијом, посланик СРС Миљан Дамјановић изашао је на мегдан потпредседнику Скупштине и посланику СДПС Владимиру Маринковићу и победио га очас посла. Како би деконцентрисао свог противника, Дамјановић је почетак „меча“ окренуо на шалу поручивши:

– Само да се зна да је Влада своје боксерске рукавице набавио у Америци, а ја у Русији (смех).

Међутим, ту шали није био крај, јер је Дамјановић приликом избора јаја добацио Маринковићу:

– Ево, Влада зове Расима Љајића да га пита коју боју јаја да одабере (смех).

Након што је Дамјановић поломио Маринковићу јаје, потпредседник парламента пришао је радикалу и честитао му на победи. Дамјановић је почео да скаче од среће и своје победничко јаје задржао.

ДЕЈАН РАДЕНКОВИЋ (СПС) ВС АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ (СРС)

Иако је посланик социјалиста Дејан Раденковић изазвао младог радикала Александра Шешеља на двобој, у куцању са јајима извукао је дебљи краљ. Син Војислава Шешеља у потпуности је издоминирао у васкршњем рингу, иако се пре почетка куцања пожалио да му је подметнуто лоше јаје.

– Како је безобразан, мени је дао живо јаје (смех) – добацио је Шешељ.

– Он већ припрема терен да ће да изгуби – узвратио му је социјалиста.

– Баш сам га одвалио – рекао је Шешељ Раденковићу, док му је социјалиста, видевши да губи, добацио:

– Јаоо, чекај, немој да удараш са стране, лепо окрени ду*е… задњи део… како се зове (смех).

– Човече, откинуо сам те већ – рекао је Шешељ Раденковићу, који је и даље убеђивао младог радикала како изгледа правилно куцање.

– Предајем ти титулу, честитам ти, драги колега. На млађима свет остаје – поручио је Раденковић.