Прочитај ми чланак

ПОСАО ЦВЕТА Кокезиној фирми опет милиони из буџета (ФОТО)

0

Фирма "Проинтер", блиска бившем председнику Фудбалског свеза Србије, Славише Кокезе, који се у прорежимским медијима доводио у везу са припремама за атентат на Александра Вучића, добила је милионска средства од Града Београда, на име поступка јавних набавки.

Фирмама на челу са Проинтером, који се доводи у везу са Кокезом, од Београда још 95 милиона наших пара у августу.

Да ли су то услови тендера одговарајући само за једног?

– Фирмама на челу са Проинтером, који се доводи у везу са Кокезом, од Београда још 95 милиона наших пара у августу. Да ли су то услови тендера одговарајући само за једног? Да ли се ти послови уопште одраде? Мистерија – обелоданила је председница ОО ССП Врачар, Ана Гођевац.

Како се може видети из Одлуке о додели уговора, групи понуђача: Проинтеру као овлашћеном члану групе понуђача и фирми Сапиенс Солутионс као члану групе, додељена су средства у износу од 95.976.000,00 динара.

Средства су добијена у поступку јавне набавке услуге – Имплементација ХЦМ модула на нивоу градских општина града Београда.

Дакле, Славиша Кокеза можда јесте у илегали и не појављује се на јавним местима, али то не значи да је живот за њега или његове послове стао. Напротив, бивши председник Фудбалског савеза Србије и некадашњи потпредседник Црвене звезде, из фотеље свог дома успева да „Проинтер“ одржи на тржишту.

Подсетимо, град Београд је у марту месецу ове године, управо док је трајала кампања у прорежимским медијима против Кокезе, његовој фирми „Проинтер“, доделио Уговор о ИТ услугама за предшколске установе и прихватилишта у вредности преко 50 милиона динара.

Прави пример како политика утиче на увећавање приватног богаства показује Кокезина фирма „Проинтер“, која је од око 150.000 евра (15,9 милиона динара) у 2011. години, дошла до 50 милиона евра у 2016. години. Свих тих година, главни партнер и финансијер Кокезине фирме била је држава, односно њене институције и предузећа