Прочитај ми чланак

ПОРУКА ЗА ВЕСИЋА посечено стабло са Калемегдана донели пред Скупштину

0

Представници општине Стари град на челу са њеним председником Марком Бастаћем однели су стабло које је посечено на Калемегдану због изградње гондоле и оставили га испред Скупштине града.

фото: ГО Стари град

Како се наводи у саопштењу те општине, то су учинили да би указали на неопходнсот обустављања уништавања Калемегдана, који су према њиховим наводима „окупирале градске власти на челу на градоначелником познатим под надимком Фикус 2.0 и вечитим замеником Гораном Весићем“.

Због Гондоле секу 150 стабала, многа и здрава – дозвола се крије од јавности

„У тренутку када је Београд сврстан у један од најзагађенијих градова на свету, сваки парк, свако дрво и свака зелена површина су драгоцени, а двојац који је на челу града наставља са штетним и нестручним пројектима, који су суштински противни интересима грађана“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су тако негирали да општина Стари град на било који начин учествује у сечи стабала, а градским челницима пренели поруку „очајних грађана који су испровоцирани и револтирани настављањем уништавања града“.

Због припремних радова који су планирани на траси будуће жичаре, која ће се градити од маја и спојити Калемегдан и Ушће, радници су почели да секу зимзелена стабла на шеталишту код београдске Тврђаве.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић истакао је да ће уместо сваког дрвета које је у парковима Ушће и Калемегдан посечено због планиране изградње гондоле бити посађено више нових.